KAZDAĞLARI CUNDA TURU Tur Programı

 

 

KAZDAĞLARI CUNDA 

 

HASAN BOĞULDU- SÜTÜVEN ŞELALESİ- ZEYTİNLİ KÖYÜ- CUNDA ADASI- RAHMİ KOÇ MÜZESİ

Şehirden Sıkıldıysanız ve Kendinizi Doğaya bırakmak  isterseniz bekleriz.

 

Kalkış Yerleri: 07:00`da Üçkuyular Meydan Pamukkale Yazıhaneler Önü, 07:05 Susuz Dede Durak, 07:10 Üçyol Yazıhaneler İşbankası, 07:30 Bornova E.Ü.H. önü, 07:50 Karşıyaka Escantur Acenta önü, 07:55 Girne Yunuslar, 08:00 Bostanlı İskele önü, 08:05 Mavişehir Mavibahçe Avm Karşısından
PROGRAM

Sabah 07:00`da Üçkuyular Meydan Pamukkale Yazıhaneler Önü, 07:05 Susuz Dede Durak, 07:10 Üçyol Yazıhaneler İşbankası,07:20 Alsancak Fuar Kapısı Önü, 07:30 Bornova E.Ü.H. önü, 07:50 Karşıyaka Escantur Acenta önü, 07:55 Girne Yunuslar, 08:00 Bostanlı İskele önü, 08:05 Mavişehir Mavibahçe Avm Karşısından misafirlerimizi aldıktan sonra, yolculuğumuza başlıyoruz. Sabah kahvaltımızı uygun bir tesiste aldıktan sonra, Ayvalık-Edremit üzerinden hareketle Kazdağları`nın eteklerine yaslanmış yeşil köyü Zeytinli Köyü`ne ulaşıyoruz. Hikayeleri, efsaneleri ve mitolojik öyküleriyle dolu dolu bir geçmişe ve kültüre sahip Kazdağları sırtlarına rezervasyonlu dolmuşlarımızla buluşarak ulaşıyoruz. Dünyanın ilk güzellik yarışmasının yapıldığı Kazdağları ayrıca, eşsiz endemik bitki topluluğu ile de göze çarpmaktadır. Kazdağları`ndaki ilk durağımız olan Sütüven Şelalesi`ne ulaşarak soğuk suların döküldüğü eşsiz manzarayı fotoğraflıyoruz. Efsaneye göre Hasan`ın sevdası uğruna bir tuz çuvalıyla zirveye tırmanırken, boğularak hayatını kaybettiği Hasan Boğuldu Göleti`ne ulaşıyoruz. Burada yeşilin her türünü görebileceğiniz bir manzara ve eşsiz güzellikte bir gölet  bulunuyor. Dizilerin, filmlerin çekildiği bu eşsiz doğada fotoğraf molası verdikten sonra Kazdağları Köylü Pazarı`nda vereceğimiz serbest zaman ile siz de evinize doğal ve organik ürünler  götürebilirsiniz. Alışveriş molası sonrasında bizleri bekleyen dolmuşlarımız ile yeniden Zeytinli Köyü`ne dönerek otobüsümüz ile yöreden ayrılıyoruz. Öğle yemeğimiz için vereceğimiz molanın ardından Balıkesir`in meşhur tatil bölgesi Ayvalık`a ilerlerken Gömeç`de bulunan Atatürk Kayaları`nda Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal`in silüetini panaromik olarak görüyoruz. Yolumuza devam ederek Ayvalık üzerinden Lale Adasına ve Cunda (Alibey Adası) Adası`na geçiyoruz.Burada verceğimiz serbest öğle yemeği sonrasında rehberimiz eşliğinde yapacağımız Cunda yürüyüş gezisi ile Rum Sokakları`nı görüyoruz ve  adanın en önemli tarihi ve turistik değeri olan Rahmi Koç Koleksiyon Müzesi`ni (Taksiyaris Kilisesi) ziyaret ediyoruz. Müze gezimiz sonrasında vereceğimiz serbest zamanda dileyen misafirlerimiz adanın  meşhur çarşısında alışveriş yapabilirler, meşhur Cunda sakızlı dondurması veya Ayvalık Tostu tadabilirler. Rehberimizin vereceği zaman sonrası otoparkta buluşma ve  İzmir`e hareket ediyoruz. Bir sonraki Escantur gezisinde buluşmak dileğiyle vedalaşıyoruz.

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Otobüs ile ulaşım
  • Programda belirtilen tüm turlar ve geziler
  • Escan Tur Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Sabah kahvaltısı
  • Öğle yemeği
  • Tüm içecekler
  • Müze ve Ören yeri giriş ücretleri
  • Hasanboğuldu Sütüven dolmuş ücretleri


Kalkış Yerleri
  • ÜÇKUYULAR MEYDAN PAMUKKALE YAZIHANELER ÖNÜ (07:00)
  • SUSUZ DEDE DURAĞI (07:05)
  • ÜÇYOL KAMİL KOÇ YAZIHANESİ ÖNÜ (07:10)
  • ALSANCAK LOZAN FUAR KAPISI ÖNÜ (07:20)
  • BORNOVA EGE ÜN. HAST.ÖNÜ (07:30)
  • KARŞIYAKA ESCAN TUR ACENTA ÖNÜ (07:50)
  • GİRNE YUNUSLAR MAVİ KULE (07:55)
  • BOSTANLI İSKELESİ ÖNÜ (08:00)
  • MAVİŞEHİR MAVİBAHÇE AVM KARŞISI (08:05)
Notlar

*Araçta ve Tesislerde kaybolan eşyalardan Acentamız sorumlu değildir.

*Paket tur programı katılımlarında, katılımcı sayısına göre küçük araç tahsis edilebilir.

*Acenta zorunlu kaldığı durumlarda (Yol ve Hava şartları vb.) daha önceden belirlenen tur programını değiştirebilir.


İptal Şartları
https://escantur.com/izmir-cikisli-kazdaglari-turu.html
Escan Turizm Seyahat Acentası
Yalı caddesi No:148/A Karşıyaka/izmir
0232 364 64 02


Bu çıktı 29.03.2024 14:32 tarihinde verilmiştir. Escan Turizm Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.