UÇAKLI BUTİK ARTVİN TURU Tur Programı

UÇAKLI BUTİK ARTVİN

Trabzon-Hopa-Borçka-Karçal Dağları-Macahel-Karagöl-Murgul-Deliklikaya Şelalesi-Artvin- Yusufeli-İşhan Manastırı-Çoruh Nehri-Barhal Çayı-Şavşat Karagöl-Deriner Barajı- Kafkasör Yaylası-Hatila Vadisi-Cam Teras

İzmir’den Direkt Uçuş İmkanı ile

2 GECE ARTVİN  KONAKLAMA FARKI İLE !

 

MURGUL VE DELİKLİKAYA ŞELALESİ FARKI İLE

HATİLA VADİSİ – KAFKASÖR YAYLASI FARKI İLE 

 

YUSUFELİ VE ŞAVŞAT KARAGÖL FARKI İLE

DERİNER BARAJI FARKI İLE

MACAHEL FARKI İLE

 

İzmir'de ilk...  Disvoize uygulaması ile Sosyal mesafeli Rehber anlatımı Sizlerle... 

6.Tur:25-27 Eylül

 

2 Gece 3 Gün

Kalkış Yerleri: İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç hatlar Pegasus kontuarı önünde saat 06.40’da buluşma
PROGRAM
1 Gün:

Trabzon-Hopa-Borçka-Karçal Dağları-Macahel-Karagöl-Murgul Deliklikaya Şelalesi-Artvin

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç hatlar Pegasus kontuarı önünde saat 06.40’da buluşma ve Check in işlemlerimizin sonrasında Pegasus uçuşu ile saat 07:40’da Trabzon’a hareket ediyoruz. Varışımızla birlikte Trabzon’da bizleri  bekleyen minibüsümüz ile Artvin’e doğru ilerliyoruz.Yolda gerekli molaları vererek Artvin’in Karadeniz kıyısındaki şirin ilçesi Hopa’ya varıyoruz. Türkiye’nin şimdilik en uzun tüneli olan Hopa Tünelinden geçerek Borçka’ya ulaşıyoruz ve Karadeniz’in hırçın ama bir o kadar da bakir doğasını, Livane’yi ve çevresini  gezmeye  başlıyoruz. Doğu Karadeniz’in Gürcü sınırına en yakın noktasında bulunan Karçal Dağları’na tırmanarak, Yol boyunca Çoruh Nehri’nin kıyısında ilerlerken, Çoruh’un coşkun sularının sesiyle ve zaman zaman da bulutlara dokunacakmış hissiyle ürpererek nihayet Macahel Bölgesinde kendimizi buluyoruz. UNESCO tarafından Türkiye’de tek biyosfer alanı ilan edilen ve koruma altına alınan Macahel’de kendimizi Tropik bir ormanda hissedeceğiz. Macahel Bölgesi’nin en güzel köşelerinden biri olan Karagöl’e gitmek üzere yola koyuluyoruz.19. yüzyılda meydana gelen bir heyelan sonucu oluşan bu  göl bize kendimizi cennette gibi hissettirecek.  Gölde alacağımız serbest zamanda göl etrafında yürüyüş yapabilir, dilersek sandal kiralayıp kürek çekerek gölü turlayabiliriz. Göl kenarında Semaver keyfi yaparak  içeceğimiz çayın tadı damağımızda kalarak  Karagöl’den ayrılıyoruz ve akıl almaz bir biyolojik çeşitlilik  ve kültürel zenginlik taşıyan bölgede yolculuğumuza devam ederek tekrar  yola koyuluyoruz ve Murgula varıyoruz. Murgul’a yaklaşık 7 km uzaklıkta Başköy’de bulunan küçük ama çok ilginç bir şelale olan Deliklikaya Şelalesine gidiyoruz. Şelaleyi gördüğümüzde adının nereden geldiğini hemen anlıyoruz. Yedi metre yükseklikten adeta dans eder gibi  dört metre çapındaki doğal bir delikten aşağıya düşen şelale, Artvin’in saklı cennetlerinden biridir.Masal kitaplarından fırlamış gibi bir görüntü arz eden şelaleyi görenler hayran kalmaktadır. Akşam saatlerine doğru rehberimizle yaptığımız büyüleyici yeşil gezi sonrası Artvin’de bulunan otelimize dönmek üzere yola koyuluyoruz,  Artvin il merkezine varıyoruz. İl merkezinde alacağımız serbest zamanın ardından otelimize dönüyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.  (Grand Artvin Otel)

 

Sabah Kahvaltısı: Trabzon Merkez simit center da serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)

Öğle Yemeği: Borçka Meroli restaurant serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)

Akşam Yemeği: Otel de set menü olarak alınacak olup tur ücretine dahildir.

Konaklama Hoteli: Grand Artvin Hotel



2 Gün:

Yusufeli-İşhan Manastırı-Çoruh Nehri-Barhal Çayı-Şavşat Karagöl-Deriner Barajı

Sabah otelimizde alacağımız yöresel kahvaltıdan sonra turumuza kaldığımız yerden, Artvin’in güzelliklerini keşfetmeye  devam ediyoruz ilk olarak,baraj suları altında kalmadan mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olan Yusufeli’ne gidiyoruz. Çoruh Nehri ve Barhal Çayı’nın birleştiği bir vadide yer alan Yusufeli yemyeşil doğası ile  olduğu kadar tarihi dokusu ile de  ilgi çekicidir. İlçenin ortasından geçen Çoruh nehri Dünya’da 127 km’lik rafting parkuru ile Türkiye’nin birinci, Dünya’nın ise ikinci büyük parkuru olup, Yusufeli’nden başlar, Artvin’e kadar uzanır. Her yıl Türkiye rafting şampiyonası Yusufeli’nde yapılır. Yusufeli’ne gelmişken İşhan Manastırı’nı görmeden olmaz. Bunun için İşhan Köyü’ne gidiyoruz. Cevizlikler, dutluklar, yemyeşil çayırlardan geçerek eski ahşap evlerin, güler yüzlü insanların olduğu bu köye ulaşıyoruz. Köyde İşhan Manastır’ı nefes kesici doğanın ortasında görülmeye değer bir şekilde adeta bizi bekliyor. Yusufeli’nden sonra bu kez yine Artvin’in şirin ilçelerinden biri olan ve “sakin şehir “ünvanlı Şavşat’a doğru yönümüzü çeviriyoruz. Önce Şavşat’ın 25 km kuzeyinde bulunan Karagöl’e gidiyoruz.”Saklı Cennet” olarak adlandırılan Şavşat Karagöl’ü, insan ruhunu dinlendirici bir özelliğe sahip ve fotoğraf tutkunları için “Doğal  stüdyo” denilebilir.Karagöl’den sonra  Şavşat ilçe merkezini de görüyoruz ardından Artvin’e dönüş yoluna geçiyoruz ve yol boyu Türkiye’nin gövde dolgu yüksekliği bakımından en yüksek,Dünya’nın da Çin ve Gürcistan’daki barajlardan sonra 3. Yüksek barajı olan  Deriner Barajı’nın  fotoğraflarını çekerek otelimize varıyoruz. Konaklama ve akşam yemeği Artvin’deki otelimizde.(Grand Artvin Otel)

 

Sabah Kahvaltısı: Otel de açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dahildir.

Öğle Yemeği: Şavşat Restaurant da serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)

Akşam Yemeği: Otel de set menü olarak alınacak olup tur ücretine dahildir.

Konaklama Hoteli: Grand Artvin Hotel



3 Gün:

Artvin -Kafkasör Yayla’sı-Hatila Vadi’si-Cam Teras -Trabzon

Sabah otelde alacağımız yöresel kahvaltıdan sonra Kafkasör Yaylası’na çıkıyoruz. Artvin il nüfusunu Gürcüler, Kıpçak Türkler’i ve Lazlar oluştursa da bu yaylada en çok Gürcüler yaşadığı için ve bu nedenle Kafkas kültürü yoğunlukla hakim olduğundan Kafkasör Yaylası adı verilen yaylada alacağımız serbest zamanda doğanın tadını çıkarıyor, ormanda dilersek kısa bir yürüyüş yapıyoruz. Boğa güreşlerinin yapıldığı festival alanını ve Arena’yı da gördükten sonra yayladan ayrılıyoruz ve 1994 yılında milli park alanı ilan edilen ve birçok derenin oluşturduğu Hatila Vadisi’ne gidiyoruz. 490 metre rakımda ve Hatila Deresi’nden 220 metre yükseklikte bulunan, manzarası ile büyüleyen aynı zamanda da içimizi ürperten Türkiye’nin en yüksek Cam Terasından Hatila Vadisi’ni seyrediyoruz. Büyüleyici etkisinde kalarak Hatila Vadisi’nden ayrılıyoruz,  ve dönüş yoluna geçiyoruz. Yol boyunca gerekli molaları vererek, Trabzon Araklı’da da bulunan Yöresel Çay Fabrikasına varıyoruz. Çay tarlalarından binbir emekle toplanan ve işlenerek soframıza gelen eşsiz Türk çayının serüvenini gördükten sonra çay tadımı yaparak organik çay alışverişimizi yapıyoruz. Güzel anılarla turumuzun sonuna gelirken Trabzon havaalanına doğru hareket ederek işlemlerimizi tamamlıyoruz ve SunEkspress uçuşu ile saat 22:05’te İzmir’e hareket ediyoruz ve varışımızla birlikte bir sonraki Escan Tur organizasyonunda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Otel de açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dahildir.

Öğle Yemeği: Trabzon merkezde serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • İzmir Trabzon-Trabzon  İzmir Uçak biletleri
  • 2 gece konaklama
  • Otelde alınan sabah kahvaltısı(2)akşam yemeği (2)
  • Programda belirtilen tüm turlar ve geziler
  • Escan Tur Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti
  • Seyahat Sigortası
  • Havalimanı vergileri
  • Milli Parklara giriş ücretleri

 



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • İlk gün Sabah kahvaltısı
  • Tüm öğle yemekleri
  • Tüm içecekler
  • Otelde yer alan mini bar ve ekstra harcamalar
  • Müze ve Ören yeri giriş ücretleri
  • Zipline Ücreti
  • Hatila Vadisi - Kafkasör Yaylası Turu 60 TL
  • Borçka Karagöl Turu 60 TL

 



Kalkış Yerleri
    Notlar

    TUR NOTLARI

    *Batum’a TC kimlik numarası yazan TC Nüfus Cüzdanı ile girilebilir Ehliyet vb. kimlikler ile giriş yapılamamaktadır.TC vatandaşı olmayan misafirlerimiz Pasaport ile giriş yapabilirler. Ailesi ile olmayan ve Batum’a geçmek isteyen 18 yaş altı misafirlerimiz için Noterden onaylı Muvafakatname gerekmektedir. SEYAHATE ÇIKARKEN LÜTFEN NÜFUS CÜZDANINIZI YANINIZA ALMAYI UNUTMAYIN.

    *Yeni kimlikler için başvurmuş olup hala eski kimliğini kullanan misafirlerimiz Gürcistan girişinde problem yaşamaktadır.

    *Kimliklerdeki deformasyona bağlı Gürcistan sınır geçişinde yaşanacak problemlerden ESCAN TUR sorumlu değildir. Gürcistan Bebekler, Çocuklar dâhil kimliklerde Fotoğraf talep etmektedir. ( Fotoğraf olması zorunludur.)

    Tur tarihinde iki Ülke arasında İmzalanan pasaportsuz ve vizesiz geçiş antlaşmasının iptali halinde Acentemiz programda değişiklik hakkına sahiptir.

    *Batum sınır geçişinde dönemsel yoğunluklardan dolayı geçiş işlemlerinde gecikme yaşanabilir, bu konuda rehberiniz gereken uyarılarda bulunacaktır.

    *Gürcistan’ın getirdiği yasada, ülke girişlerinde hiçbir ilacı kabul etmiyor. Önemli rahatsızlığı olan ve mutlaka yanında ilaçlarını bulundurması gerekenlerilaç kullandıklarını doktor raporu ile kanıtlamak zorundadırlar. Raporsuz İlaç bulunduran kişilere hemen yasal işlem yapılmaktadır.
    *Otellerden hareket saatlerini rehber belirleyecektir ve iklim koşullarına göre programda değişiklik yapılabilir.  Gezimize; spor ayakkabısı, yaylarda konaklamalarda  kalın mont,  fotoğraf makinesi ve bol film, Şemsiye, güneş gözlüğü getirmenizi öneririz.

    *Gürcistan’dan Türkiye’ye giriş yaparken eşya  getirebilmesi için en az 3 gün konaklamak zorunludur.

    ÖNEMLİ NOTLAR:

    1-Rehberimiz Programını  Tamamen Gerçekleştirmek Kaydı İle Programın Seyrinde Değişiklik Yapabilir

    2- Triple Odalarda 3. Yatak Normal Yatak Konforunda Olmayabilir. Otel Duruma Göre Misafirlerimize Açılır-Kapanır Yatak ya da Çekyat Verebilir. LÜTFEN 3.YATAK KARARINI SATIŞ ANINDA VERİNİZ.AKSİ TAKDİRDE OTELDE DEĞİŞİKLİK YAPILMAYACAKTIR.

    3-2 Yaşını Doldurmuş Her Bireyin Otobüste Koltuk Alması Zorunludur. Otobüslü Turlarda 00-1,99 Yaş Çocuklardan Ücret Alınmaz. Eğer Çocuklar İçin Otobüste Koltuk İstenirse 02-06 Yaş Çocuk Fiyatı Uygulanır. 0-7 Yaş Çocuklar Ek Hizmet Bedeli Ödemez.

    4-Koltuk Numaraları Rezervasyon Tarih Sırasına Göre Belirlenir. Turu Erken Satın Alan Misafirler Önde Oturmaya Hak Kazanırlar. Son yolcu sayısına göre araç değişikliği yapılabilir. Bu Durumda Misafirin Turu Satın Aldığı Tarih Değil, Turun Hareket Ettiği Tarih Dikkate Alınır. Misafir Bunu Kabul Ederek Turu Satın Almıştır.

    5-Ekstra Turlar, Kişi Sayısına Bağlı Olarak Hareket Eder. Ekstra Bir Turun Gerçekleşmemesi Halinde Misafirin Tazminat Hakkı Doğmaz. Bu Durumda ESCANTUR’un Bir Sorumluluğu Yoktur. Ekstra Tur Fiyatları Değişebilir. Bu Durumda Misafirin Turu Satın Aldığı Tarih Değil, Turun Hareket Ettiği Tarih Dikkate Alınır. Tura Gidilen Dönemdeki Ekstra Tur Fiyatı Geçerli Olur. Misafir Bunu Kabul Ederek Turu Satın Almıştır.

    6-Tur Programında Belirtilen Saatler, Normal Hava ve Yol Koşullarına Göre Hesaplanmış Olup, Olası Gecikmelerde, ESCANTUR Sorumluluğu, Misafirin İse Tazminat Hakkı Yoktur.

    7-Tur Konaklama Bölgelerinde ve Otellerinde Yoğunluğa Göre Aynı Standartlarda Olmak Kaydı İle Değişiklik Yapılabilir.

    8-Tur Öncesi ya da Tur Esnasında Hava Muhalefeti Nedeniyle Yapılamayan Turlardan ESCANTUR’UN Sorumluluğu Yoktur.

    9 -Uçaklı Turlarda ESCANTUR Yoğunluğa Bağlı Olarak ve Programı Aksatmamak Kaydıyla; Havalimanı, Havayolu Şirketi ve Uçuş Saati Değiştirme Hakkını Saklı Tutar.

    10-Bu Turun Hareketi İçin Minimum Katılımcı Sayısı 30 Olarak Öngörülmüştür. Yeterli Sayıda Çoğunluk Olmadığında Turu 3  Gün Önceden Haber Vermek Kaydı İle İptal Hakkı ESCANTUR’’da Saklıdır. Turun İptali Durumunda ESCANTUR İptalini Bizzat Bildirmek Zorundadır. Yasal Süreç Olduğundan Tazminat Hakkı Yoktur. Ön Ödeme Tutarı Kayıt Tarihinde Rezervasyon Bedelinin Minimum % 30’dur. Turun Hareket Tarihinden 7 Gün Önce Kalan Tur Bedelinin Tamamlanması Gerekir.  En Son Sirkü Bir Önceki Sirküyü Geçersiz Kılar.

    1618 NOLU ZORUNLU SEYAHAT SIGORTASI KAPSAMI

    Satın aldığınız turu “zorunlu seyahat sigortası poliçesi” ile güven altına alıyoruz. Kapsamı:Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle paket tur hizmetinin verilememesidir.
    Sağlığınızı da gezi süresince DEMİRHAYAT AŞ.

    sigorta güvencesi ile ücretsiz olarak sigortalıyoruz. Sigorta Kapsamının detaylarını www.escantur.com.//müşteri hizmetleri adresinden öğrenebilirsiniz.


    İptal Şartları
    https://escantur.com/izmir-cikisli-ucakli-artvin-turu.html
    Escan Turizm Seyahat Acentası
    Yalı caddesi No:148/A Karşıyaka/izmir
    0232 364 64 02


    Bu çıktı 28.03.2024 14:25 tarihinde verilmiştir. Escan Turizm Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.