UÇAKLI KARADENİZ KARS TURU Tur Programı

 

UÇAKLI KARADENİZ KARS TURU

Kars Kalesi- Havariler Kilisesi- Aşıklar Evi- Ani Harabeleri- Surlar- Aslanlı Kapı-Menucehir Camii- Aziz Gregor Kilisesi- Büyük Katedral Ateş Tapınağı- İpekyolu Köprüsü-Şavşat- Artvin- Deriner Barajı- Hatila Vadisi- Cam Teras- Kafkasör Yaylası- Borçka- Macahel- Uzungöl- Sümela Manastırı

KARS KONAKLAMA FARKI İLE !

ŞAVŞAT YAYLA KONAKLAMA FARKI İLE !

ŞAVŞAT KARAGÖL FARKI İLE !

MACAHEL KONAKLAMA FARKI İLE !

ARTVİN HATİLA VADİSİ FARKI İLE !

ARTVİN KAFKASÖR YAYLASI FARKI İLE !

UZUNGÖL HALDİZEN YAYLASI KONAKLAMA FARKI İLE !

6.Tur:11-16 Ekim

5 Gece 6 Gün

 

Kalkış Yerleri: Sabah saat 10.00 da İzmir Adnan Menderes Havalimanında bulaşarak 11.00’ de kalkacak olan uçağımız için gerekli işlemleri gerçekleştirip yolculuğumuza başlıyoruz.
PROGRAM
1 Gün:

Sabah saat 10.00'da İzmir Adnan Menderes Havalimanında bulaşarak 11.00’ de kalkacak olan uçağımız için gerekli işlemleri gerçekleştirip yolculuğumuza başlıyoruz. Yaklaşık 2 saatlik uçuş sonrası Kars’a varıyor havalimanında bizi bekleyen aracımızla buluşup merkeze geçiyoruz. Öğle yemeği için Yöresel yemeklerini tadacağımız restoranımıza geçiyoruz. İlk olarak Kars’ta çok görülen ve Rus mimari özelliğini en iyi şekilde yansıtan yapılardan birisi olan Fethiye Camii’ ne gidiyoruz. 19. yüzyılda Ruslar tarafından kilise olarak inşa edilmiş ve Kars’ın Rus işgalinden kurtarılması ile camii ye çevrilmiş olan bu mimari eseri fotoğrafladıktan sonra Kars Kalesine hareket ediyoruz. Burada tarihi kale kalıntılarını aşağıdan fotoğraflayarak hemen kale eteğinde yer alan ve bir dönem kilise olarak kullanılan Havariler kilisesi Küre Kümbet Camii’ni geziyoruz. Tarihi Kars Köprüsünü de görerek Namık Kemal ve dedesinin beraber yaşadığı ve bugünde yöreye özgü aşık kültürünü yerinde görebileceğimiz Namık Kemal Evini / Aşıklar Evini ziyaret ediyoruz son olarak ise Anadolu’nun Türkleşmesinde ve aydınlanmasında büyük rol oynayan Evliya Alperenlerinden birisi olan Ebul Hasan Harakani için yaptırılmış olan türbeyi ve camii ziyaret ediyor ve konaklayacağımız otelimize geçiyoruz. Kars otelimizde.



2 Gün:

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra Ani harabelerine doğru yola çıkıyoruz. Yüzyıllar boyunca bir çok krallık ve imparatorluk tarafından yönetilen ve bir zamanlar bölgede önemli bir merkez olan ve bugün bir harabe ve hayalet şehir olarak Ermenistan Türkiye sınırında bulunan Ani, görenleri zamanın ötesine götürecek. Gezeceğimiz yerler sırası ile Surlar ve Aslanlı kapı Menucehir Camii, Aziz Gregor Kilisesi, Büyük Katedral Ateş Tapınağı ve İpekyolu Köprüsü olacak. Tarihi ören yerinden ayrılarak rotamızı Ardahan’a çeviriyoruz. Ardahan da vereceğimiz serbest öğle yemeği sonrasında Karadeniz’in eşsiz manzarası eşliğinde Ardahan üzerinden Artvin’in şirin ilçelerinden biri olan ve “sakin şehir “ünvanlı Şavşata doğru yönümüzü çeviriyoruz. Önce Şavşat’ın 25 km kuzeyinde bulunan Karagöl’e gidiyoruz. ”Saklı Cennet” olarak adlandırılan Şavşat Karagöl insan ruhunu dinlendirici bir özelliğe sahip ve fotoğraf tutkunları için “Doğal stüdyo” denilebilir. Göl çevresinde yapacağımız yürüyüş sonrasında keyif çaylarımızı yudumluyor ve Şavşat’ın doğasıyla iç içe olarak tasarlanmış, konaklama yapacağımız  bungolovlarimiza yerleşiyoruz. Şavşat otelimizde.



3 Gün:

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrası bungolovlarımızdan ayrılıyoruz ve Şavşat ilçe merkezini panoramik olarak  görerek, Artvin’ şehir merkezine  doğru yola koyuluyoruz ve yol boyu Türkiye’nin gövde dolgu yüksekliği bakımından en yüksek, Dünya’nın da Çin ve Gürcistan’daki barajlardan sonra 3. Yüksek barajı olan  Deriner Barajının fotoğraflarını çekerek Artvin’e varıyoruz.1994 yılında milli park alanı ilan edilen ve birçok derenin oluşturduğu Hatila Vadisine gidiyoruz. 490 metre rakımda ve Hatila Deresi’nden 220 metre yükseklikte bulunan, manzarası ile büyüleyen aynı zamanda da içimizi ürperten Türkiye’nin en yüksek Cam Terası’ndan Hatila Vadisi’ni seyrediyoruz. Büyüleyici etkisinde kalarak Hatila Vadisi’nden ayrılıyoruz ve bu kez Kafkasör Yaylası’na çıkıyoruz. Artvin il nüfusunu Gürcüler, Kıpçak Türkler’i ve Lazlar oluştursa da bu yaylada en çok Gürcüler yaşadığı için ve bu nedenle Kafkas kültürü yoğunlukla hakim olduğundan Kafkasör Yaylası adı verilen yaylada alacağımız serbest zamanda doğanın tadını çıkarıyor ve ormanda dilersek kısa bir yürüyüş yapıyoruz. Boğa güreşlerinin yapıldığı festival alanını ve Arena’yı da gördükten sonra yayladan ayrılıyoruz ve otelimize varıyoruz. Konaklama ve akşam yemeği Artvin’deki otelimizde.



4 Gün:

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Borçka’ya doğru yola koyuluyoruz. Çoruh Nehri kenarında bizi bekleyen minibüslerimize binerek bu kez Doğu Karadeniz’in Gürcü sınırına en yakın noktasında bulunan Karçal Dağları’na tırmanarak, Yol boyunca Çoruh Nehri’nin kıyısında ilerlerken, Çoruh’un coşkun sularının sesiyle ve zaman zaman da bulutlara dokunacakmış hissiyle ürpererek nihayet Macahel Bölgesinde kendimizi buluyoruz. UNESCO tarafından Türkiye’de tek biyosfer alanı ilan edilen ve koruma altına alınan Macahel’de kendimizi Tropik bir ormanda hissedeceğiz. Macahel Bölgesi’nin en güzel köşelerinden biri olan Borçka Karagöle gitmek üzere yola koyuluyoruz.19. yüzyılda meydana gelen bir heyelan sonucu oluşan bu göl bize kendimizi cennette gibi hissettirecek.  Gölde alacağımız serbest zamanda göl etrafında yürüyüş yapabilir, dilersek sandal kiralayıp kürek çekerek gölü turlayabiliriz. Göl kenarında Semaver keyfi yaparak içeceğimiz çayın tadı damağımızda kalarak Karagöl’den ayrılıyoruz ve akıl almaz bir biyolojik çeşitlilik ve kültürel zenginlik taşıyan bölgede yolculuğumuza devam ederek Camili Köyüne gidiyoruz, Köyü ve camisinin hikayesini rehberimizden dinleyip köyü geziyoruz. Camili Köyü’nden sonra tekrar yola koyulup, koruma altına alınmış bu bölgede özel koşullar gözetilerek tasarlanmış doğa ile iç içe olacağımız otelimize gidiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Macahel Bölgesindeki otelimizde. 



5 Gün:

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Macahel’den ayrılıyor ve Uzungöl için yola çıkıyoruz. Dernekpazarı, Çaykara, Taşkıran üzerinden Uzungöl’e ulaşıyoruz. Yolun her iki yanında bulunan Solaklı vadisi boyunca uzanan yemyeşil ağaçlar, asma köprüler arasından geçerken dağların yamacına kurulan hatta birçoğunun yolu bile bulunmayan evleri görüyoruz. Bu muhteşem doğanın tadını çıkartmak için Uzungöl’de vereceğimiz serbest zaman sonrası Yedigöller olarak da bilinen Demirkapı Köyü Haldizen yaylasında yer alan otelimize götürmek üzere minibüslerimize biniyoruz. Konaklama ve akşam yemeğimiz otelimizde. TRABZON/UZUNGÖL YAYLASI 



6 Gün:

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltımızın ardından yayladaki otelimizden ayrılıyoruz. Minibüslerimiz ile Uzungöl’e iniyoruz. Uzungöl’de vereceğimiz serbest zamanda dileyenler ile Lustra Karester Yaylasına çıkıyoruz.

Ekstra: Lustra ve Karester Yayla Turumuza başlıyoruz. Minibüslerimiz ile 2400 metre yüksekliğe tırmanmaya başlıyoruz. Yol boyunca seyir teraslarında durarak fotoğraf molası veriyor Rengârenk çiçeklerin arasında yapacağımız yürüyüş sonrasında Uzungöl’e geri dönüyoruz.

Uzungöl’de aldığımız serbest zaman sonrasında Trabzon merkeze ulaşıyoruz. Meşhur Trabzon pidesini öğle yemeğinde yedikten sonra  Ladin ağaçları arasından geçerek, mübadele öncesinde Konstantin Kabadiyanis’e ait olan ve sonrasında Trabzon halkı tarafından Atatürk’e hediye edilen Atatürk Köşkü ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Buradaki ziyaretimizin ardından Trabzon havalimanına geçerek gerekli işlemlerimizi yaptırıp 20.10 uçuşu ile İzmir’e hareket ediyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • İzmir-Kars / Trabzon-İzmir uçuş imkanı
  • 5 Gece Konaklamalı
  • Otelde Alınan Sabah Kahvaltısı (5) Akşam Yemeği (5)
  • Programda belirtilen tüm turlar ve geziler
  • Havalimanı vergileri
  • Escan Tur Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti
  • Zorunlu Seyahat Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Tüm öğle yemekleri
  • Otelde yer alan mini bar ve ekstra harcamalar
  • Müze ve Ören yeri giriş ücretleri
  • Demirkapı Yayla Dolmuş ücreti 30 TL
  • Borçka-Karagöl 50 TL 
  • Hatilla Vadisi - Kafkasör Yaylası turu 50 TL


Kalkış Yerleri
    Notlar

    1-Rehberimiz Programını  Tamamen Gerçekleştirmek Kaydı İle Programın Seyrinde Değişiklik Yapabilir

    2- Triple Odalarda 3. Yatak Normal Yatak Konforunda Olmayabilir. Otel Duruma Göre Misafirlerimize Açılır-Kapanır Yatak ya da Çekyat Verebilir. LÜTFEN 3.YATAK KARARINI SATIŞ ANINDA VERİNİZ.AKSİ TAKDİRDE OTELDE DEĞİŞİKLİK YAPILMAYACAKTIR.

    3-2 Yaşını Doldurmuş Her Bireyin Otobüste Koltuk Alması Zorunludur. Otobüslü Turlarda 00-1,99 Yaş Çocuklardan Ücret Alınmaz. Eğer Çocuklar İçin Otobüste Koltuk İstenirse 02-06 Yaş Çocuk Fiyatı Uygulanır. 0-7 Yaş Çocuklar Ek Hizmet Bedeli Ödemez.

    4- Koltuk Numaraları Rezervasyon Tarih Sırasına Göre Belirlenir. Turu Erken Satın Alan Misafirler Önde Oturmaya Hak Kazanırlar.

    5-Ekstra Turlar, Kişi Sayısına Bağlı Olarak Hareket Eder. Ekstra Bir Turun Gerçekleşmemesi Halinde Misafirin Tazminat Hakkı Doğmaz. Bu Durumda ESCANTUR’un Bir Sorumluluğu Yoktur. Ekstra Tur Fiyatları Değişebilir. Bu Durumda Misafirin Turu Satın Aldığı Tarih Değil, Turun Hareket Ettiği Tarih Dikkate Alınır. Tura Gidilen Dönemdeki Ekstra Tur Fiyatı Geçerli Olur. Misafir Bunu Kabul Ederek Turu Satın Almıştır.

    6-Tur Programında Belirtilen Saatler, Normal Hava ve Yol Koşullarına Göre Hesaplanmış Olup, Olası Gecikmelerde, ESCANTUR Sorumluluğu, Misafirin İse Tazminat Hakkı Yoktur.

    7-Tur Konaklama Bölgelerinde ve Otellerinde Yoğunluğa Göre Aynı Standartlarda Olmak Kaydı İle Değişiklik Yapılabilir.

    8-Tur Öncesi ya da Tur Esnasında Hava Muhalefeti Nedeniyle Yapılamayan Turlardan ESCANTUR’UN Sorumluluğu Yoktur.

    9 -Uçaklı Turlarda ESCANTUR Yoğunluğa Bağlı Olarak ve Programı Aksatmamak Kaydıyla; Havalimanı, Havayolu Şirketi ve Uçuş Saati Değiştirme Hakkını Saklı Tutar.

    10-Bu Turun Hareketi İçin Minimum Katılımcı Sayısı 30 Olarak Öngörülmüştür. Yeterli Sayıda Çoğunluk Olmadığında Turu 3  Gün Önceden Haber Vermek Kaydı İle İptal Hakkı ESCANTUR’’da Saklıdır. Turun İptali Durumunda ESCANTUR İptalini Bizzat Bildirmek Zorundadır. Yasal Süreç Olduğundan Tazminat Hakkı Yoktur. Ön Ödeme Tutarı Kayıt Tarihinde Rezervasyon Bedelinin Minimum % 30’dur. Turun Hareket Tarihinden 7 Gün Önce Kalan Tur Bedelinin Tamamlanması Gerekir.  En Son Sirkü Bir Önceki Sirküyü Geçersiz Kılar.

    1618 NOLU ZORUNLU SEYAHAT SIGORTASI KAPSAMI

    Satın aldığınız turu “zorunlu seyahat sigortası poliçesi” ile güven altına alıyoruz. Kapsamı:Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle paket tur hizmetinin verilememesidir.
    Sağlığınızı da gezi süresince DEMİRHAYAT AŞ.

    sigorta güvencesi ile ücretsiz olarak sigortalıyoruz. Sigorta Kapsamının detaylarını www.escantur.com.//müşteri hizmetleri adresinden öğrenebilirsiniz.


    İptal Şartları
    https://escantur.com/izmir-cikisli-ucakli-karadeniz-kars-turu.html
    Escan Turizm Seyahat Acentası
    Yalı caddesi No:148/A Karşıyaka/izmir
    0232 364 64 02


    Bu çıktı 16.04.2024 09:04 tarihinde verilmiştir. Escan Turizm Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.