BAŞTAN BAŞA BALKAN Tur Programı

BAŞTAN BAŞA BALKAN TURU

8 GÜNDE 8 ÜLKE

SOFYA KONAKLAMA FARKI İLE !!!

PLOVDİV TURU FARKI İLE !!!

5 AKŞAM YEMEĞİ DAHİL
8 Gece 8 Gün – 4* Otellerde Konaklama
ZORUNLU EKSTRA ÖDEME YOK

DUBROVNIK-MATKA KANYONU-BLAGAJ

SARAYBOSNA UMUT TÜNELİ-SVETİ NAUM MANASTIRI

OHRİD GÖLÜ-TUNA VE SAVA NEHİRLERİNDE TEKNE TURU İMKANI!

Yunanistan - Makedonya – Arnavutluk – Karadağ
Hırvatistan – Bosna Hersek – Sırbistan– Bulgaristan

21 SEHIR – 5 BASKENT

TÜM KOLTUKLARDA AYNI FİYATLARIMIZ GEÇERLİDİR…

Kavala – Selanik – Uskup (1) -Tetova – Struga – Ohrid (1) – Elbasan – Tiran – Iskodra Podgorica(1) – Bar  Petrovac – Budva – Kotor – HercegNovi –Trebinje (1) – Dubrovnik – Mostar – Saraybosna (1) – Belgrad (1) Sofya (1) – Plovdiv


 31 Mart / 07 Nisan / 14 Nisan / 15 Nisan / 21 Nisan / 28 Nisan / 05 Mayıs / 12 Mayıs / 13 Mayıs / 19 Mayıs / 26 Mayıs / 09 Haziran/ 23 Haziran / 24 Haziran / 07 Temmuz / 08 Temmuz / 14 Temmuz / 21 Temmuz / 28 Temmuz / 04 Ağustos / 11 Ağustos / 18 Ağustos /  25 Ağustos / 26 Ağustos / 27 Ağustos /01 Eylül/ 08 Eylül / 15 Eylül / 22 Eylül / 29 Eylül / 06 Ekim / 13 Ekim / 28 Ekim / 11 Kasım

Kalkış Yerleri: 18:00'da Üçkuyular Opet, 18:30 Konak Sabancı Kültür Merkezi, 19:00 Bornova E.Ü.H önü, 19:30 Karşıyaka Escantur Acenta önü, 19:40 Bostanlı İskele Karşısı, 19:50 Girne Caddesi’nden
PROGRAM
1 Gün:

Üçkuyular Shell’den 18:00`da, Konak Sabancı Kültür Merkezi 18:15`te, Üçyol 18:25`te, Alsancak Atatürk Lisesi önü 18:35`te, Karşıyaka İskele 18:50`de, Girne caddesi 19:00`da misafirlerimizi aldıktan sonra yolculuğumuza başlıyoruz. Ayvalık, Çanakkale, Keşan üzerinden İpsala sınır kapısına ulaşıyoruz. Gümrük işlemlerinden sonra Yunanistan’a giriş yapıyoruz.



2 Gün:

Sabah kahvaltımızı Otobüste ESCANTUR’un ikramı olarak aldıktan sonra Keyifli bir yolculuk sonrasında Kavala’ya ulaşıyoruz. Su kemerleri, Liman, 19.yy Neo Klasik yapıları, İbrahim Paşa Cami, İmarethane, Kavalalı Mehmet Ali Paşa Evi ve Heykeli gezilerimiz sonrasında Kavala’dan ayrılıyoruz ve Selanik’e hareket ediyoruz. Selanik‘te Makedonia Bakanlık Binası, Atatürk’ün Evi, Rotonda, Zafer Takı, Beyaz Kule, Kütüphane, Bedesten, Hamza Bey Camii, B.İskender Heykeli, Aristoteles Meydanı gezilerimiz sonrasında Otelimize hareket ediyoruz konaklama SELANİK’te otelimizde. Akşam Yemekli YUNAN TAVERNASI eğlencemize gidiyoruz. Sirtaki ve muhteşem Yunan ezgileri ile keyifli bir akşam sonrasında otelimize dönüyoruz.



3 Gün:

Sabah Kahvaltımızı Otelimizde açık büfe olarak aldıktan sonra Makedonya’ya hareket ediyoruz ve Mecitli sınır kapısına ulaşıyoruz. Gümrük işlemlerimizin sonrasında Manastır(Bitola)’a ulaşıyoruz. Atamızın okulunu (Askeri lise) geziyoruz ve rehberimizden bilgilerimiz aldıktan sonra Şirok sokak, İsakiye Camii, Saat Kulesi, Eleni’nin Evi, Telgrafhane, Pekmez Meydanı, Osmanlı’dan kalan Orduevi ziyaretlerimiz sonrasında Ohri’ye hareket ediyoruz. Yol güzergahında Resne’de, Resne’li Niyazi’nin Sarayı’nı ziyaret ediyoruz. Ve Ohri’ye ulaşıyoruz. Unesco`nun Kültür Mirası Listesi`ndeki şehirde otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve Konaklama OHRİ’de otelimizde.



4 Gün:

Sabah Kahvaltımızı Otelimizde açık büfe olarak aldıktan sonra Dünyanın en derin göllerinden biri olan Ohri gölünde isteyenler ile tekne turu yapıyoruz.(Ekstra) Sonrasında Aziz Klemeus Heykeli ve Meydanı, Ayasofya, Antik Tiyatro, Hacı Turgut Camii ile Türk Çarşısını geziyor ve Meşhur sedef takılarından alışveriş yapıyoruz. Turumuzun sonunda Arnavutluk’a doğru yola çıkıyoruz. Yol güzergahımızda Elbasan şehrini panoramik olarak gördükten sonra, Arnavutluk’un başkenti Tiran`ı görüyoruz. Arnavutluk`un başkenti olan bu güzel şehirdeki kısa panaromik turumuzda; Ethem Bey Camii, Tarihi Saat Kulesi, Ulusal Müze, Opera ve Bale Binası, Parlamento ve Başbakanlık Binaları, Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve İskender Bey Meydanı ziyaretlerimiz sonrasında İşkodra`ya ulaşıyoruz. Karadağ ile Arnavutluk arasında sınır oluşturan İşkodra Gölü`nün ucunda kurulu şehri panaromik olarak gezdikten sonra Karadağ’a hareket ediyoruz. Akşam saatlerinde Budva’ya ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve Konaklama BUDVA’da otelimizde.



5 Gün:

Sabah Kahvaltımızı Otelimizde açık büfe olarak aldıktan sonra Budva Merkezde Stari Grad (eski şehir merkezi) ve kaleyi geziyoruz. Restorasyon çalışmaları devam eden muhteşem Sveti Stefan`ı görüyoruz. Tarih boyunca Coğrafi şartlarından dolayı Osmanlılar tarafından ele geçirilemeyen Kotor`a geçiyoruz. Eski Şehir, Tarihi Saat Kulesi, Aziz Tripun ve Nicola Kiliselerini gezdikten sonra doğal güzelliği ile bizleri büyüleyecek olan Kotor Körfezini geçiyoruz ve Dubrovnik’e hareket ediyoruz. Yol güzergahımızda Herceg Novi Kasabasını panaromik olarak gezdikten sonra İtalyanca adı Ragusa olan, Adriyatik`in en eski ticaret limanlarından Dubrovnik’e ulaşıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi`ne dahil olan Eski Şehir Meydanı ile başlıyoruz. Şehrin Kule ve Surları, Aziz Vlah Kilisesi, Knez Köşkü, ünlü şair Gundulic`in Heykeli, Tarihi Çeşme ve 14. yüzyıldan kalma Eczane Gezilerimiz sonrasında otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve Konaklama DUBROVNİK’te otelimizde.



6 Gün:

Sabah Kahvaltımızı Otelimizde açık büfe olarak aldıktan sonra Mostar`a doğru hareket ediyoruz ve Bosna-Hırvat sınırından geçerek ilk durağımız olan Osmanlı Köyü Poçitel’e ulaşıyoruz Poçitel Köyü gezimizin ardından, Mostar’a ulaşıyoruz. Mostar Köprüsü, Kuyumcular Çarşısı, Koska Mehmed Paşa Camii, Eski Hamamı gördükten sonra Saraybosna’ya ulaşıyoruz ve turumuza başlıyoruz. Meşhur Baş Çarşı, Tarihi Osmanlı Hanı, Morica Han, Katolik Katedrali, Sinagog, Hüsrev Bey ve Ferhadiye Camileri, 1914`te Franz Ferdinand suikastinin gerçekleştiği Latin Köprüsü, Eski Kütüphane, Batı tarzı binalarını görebileceğimiz Ferhadiye Caddesi gezilerimiz sonrasında Otelimize yerleşiyoruz.Akşam yemeği ve Konaklama SARAYBOSNA`daki otelimizde.



7 Gün:

Sabah Kahvaltımızı Otelimizde açık büfe olarak aldıktan sonra Sırbistan’a hareket ediyoruz. Keyifli bir yolculuk sonrasında Belgrad’a ulaşıyoruz ve Panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Kale Meydanı, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydanını gördükten sonra Otelimize yerleşiyoruz. Konaklama BELGRAD’ta otelimizde.Akşam yemeğimizi Restaurant’ta alıyoruz.



8 Gün:

Sabah Kahvaltımızı Otelimizde açık büfe olarak aldıktan sonra Üsküp’e doğru yola çıkıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerimizin sonrasında Üsküp’e ulaşıyoruz. Akşamüstü otelimize yerleşiyoruz ve dinleniyoruz.Akşam yemeğimizi için rehberimizin belirleyeceği saatte otelimizden ayrılıyoruz ve Akşam yemeğimizi Müzikli Restaurant’ta Balkan müziği eşliğinde alıyoruz.Keyifli bir gece sonrasında otelimize geri dönüyoruz.Konaklama otelimizde.ÜSKÜP



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

*Lüks otobüs ile ulaşım

*Yerel profesyonel Türkçe rehberlik hizmetleri

*4* Otellerde 1 Gece Üsküp, 1 Gece Ohrid, 1 Gece Podgorica veya Çevresi , 1 Gece Trebinje veya Çevresi, 1 Gece Saraybosna, 1 Gece Belgrad, 1 Gece Sofya ile toplam 7 Gece Kahvaltı dahil Konaklama 1 Gece Üsküp, 1 Gece Podgorica, 1 Gece Trebinje, 1 Gece Saraybosna,1 Gece Belgrad otellerinde alınan 5 akşam yemeği

*Selanik,Üsküp,Tetova,Ohrid,Tiran,Budva,Kotor, Poçitel,Mostar,Saraybosna,Belgrad,Sofya,Plovdiv Panoramik Şehir Turları

*Bazı şehirlerde alınan mecburi yerel rehberlik hizmetleri

* Tüm otoban check-point ve otopark ücretleri

*Şehir Vergileri

*Gümrük Vergileri

*Escan Tur Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti

*Programda belirtilen tüm turlar ve geziler

*Günlük otobüste alınacak 4 bardak kapalı su ikramı

*Programda belirtilen tüm turlar ve geziler



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

*İlk gün yolda alacağımız Sabah kahvaltısı

*Tüm öğle yemekleri

*Tüm içecekler *Müze ve Ören yeri giriş ücretleri

*Otelde yer alan mini bar ve ekstra harcamalar

*Yeşil Pasaporta Vize yoktur

*Seyahat Sağlık Sigortası (10 Euro)

*Yurtdışı Çıkış Harç Pulu (15 TL)

*Yurtdışı seyahat sağlık sigortası (10 Euro) 70 Yaş üzeri (15 Euro)

*Programda belirtilen ekstra turlar



Kalkış Yerleri
    Notlar

    1 - Escan Tur Paket tura katılacak sayının yeterli olmaması durumunda 20 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir. Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez.

    2- Escan Tur Zorlayıcı nedenlerin bulunması halinde; tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir.

    3- Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay süreli ve Yasal olarak geçerli pasaport olması mecburidir. Misafir pasaportlarının hasar görmemiş/yıpranmamış/yırtılmamış olması zorunludur. Kişilerin gidilecek ülkelere giriş için gerekli olan yasal yükümlülükleri yerine getirmeleri zorunludur. Geçerlilik tarihi geçmiş olan Pasaportlardan kaynaklı turun gerçekleşmemesi durumlarında Sorumluluk Misafirlerimize aittir.

    4- Escan Tur Yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak Escan Tur`un hiç bir sorumluluğu yoktur. Escan Tur sadece Aracı kurum görevini üstlenmektedir. Şahsi vize başvurularında Escan Tur’un herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.

    5- Tura iştirak eden kişilerin, şahsi eşyaları, çantaları, valizleri kendi sorumluluğunda olup, unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan Escan Tur sorumlu değildir. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.

    6- 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan Muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.

    7- Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ile ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

    8-Sınır kapı geçişlerinde alınması zorunlu olan Çıkış harç pulu Tur öncesinde ilgili bankalardan alınabileceği gibi Sınır Kapılarında rahatlıkla temin edilebilir.

    9- Sınır kapılarında oluşacak olan yoğunluklardan dolayı yaşanabilecek zaman kayıplarından Escan Tur sorumlu değildir.

    10-Paket tur programı katılımlarında, katılımcı sayısına göre küçük araç tahsis edilebilir.

    11-Acenta zorunluluğu kaldığı durumlarda (Yol ve Hava şartları vb.) daha önceden belirlenen tur programını değiştirebilir. Ziyaret edilen yerlerde taşıma kurumlarının otellerin sorumluluğunda olan durumlarda meydana gelebilecek aksaklıklardan Escan Tur sorumlu tutulamaz.

    12-Seyahat edeceğiniz ülkedeki para birimine göre Lütfen beraberinizde Bu Ülkelere ait Paralar bulundurunuz.

    13-Bu turumuzda çay kahve ikramı olmayacaktır.

    14-Turlarımızda tüm otellerimiz 4 yıldızlıdır. Balkan Coğrafyasında 4 yıldızlı oteller Türkiye’deki 3 yıldızlı otellere denk gelmektedir. Lütfen turu satın alırken bu kriterleri dikkate alınız.


    İptal Şartları
    https://escantur.com/izmir-cikisli-bastan-basa-balkan-turu.html
    Escan Turizm Seyahat Acentası
    Yalı caddesi No:148/A Karşıyaka/izmir
    0232 364 64 02


    Bu çıktı 20.04.2024 03:41 tarihinde verilmiştir. Escan Turizm Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.