MİDİLLİ TURU 1 GECE Tur Programı

MİDİLLİ TURU

Agiasos Dağ Köyü-Mandamados Köyü-Petra

EXTRA TUR YOK!

Yeşil Pasaporta Vize Yok!

HIZLI KATAMARAN İLE GEÇİŞ İMKANI !

İZMİR’DEN İZMİR’E ULAŞIM

5.Tur:16-17 Kasım

1 Gece 2 Gün

Kalkış Yerleri: Sabah 05.00'da Üçkuyular Meydan Pamukkale yazıhaneler Önü, 05:10 Susuzdede Durağı, 05.15 Üçyol Yazıhaneler İş Bankası, 05.30 Bornova E.Ü. Hastanesi önü, 05:40 Girne Mc Donald’s Önü, 05:45 Girne Mevlana camii otobüs durağı karşısı, 05:50 Karşıyaka ESCAN TUR önü, 05.55 Girne Yunuslar Mavi Kule, 06:00 Bostanlı iskelesi önü, 06:10 Mavişehir Mavibahçe AVM karşısından
PROGRAM
1 Gün:

Sabah 05.00'da Üçkuyular Meydan Pamukkale yazıhaneler Önü, 05:10 Susuzdede Durağı, 05.15 Üçyol Kamil Koç Yazıhanesi önü, 05.30 Bornova E.Ü. Hastanesi önü, 05:50 Karşıyaka ESCAN TUR önü,  05.55 Girne Yunuslar Mavi Kule, 06:00 Bostanlı iskelesi önü, 06:10 Mavişehir Mavibahçe AVM karşısından konuklarımızı aldıktan sonra, Ayvalık limanına gümrük işlemlerimizi gerçekleştirmek üzere ulaşıyoruz. Gümrük işlemlerimizin ardından Hızlı Katamaran ile Midilli'ye yaklaşık olarak 10.30' da ulaşıyoruz.

Çarşı alışverişimiz ve öğle yemeği için gerçekleştireceğimiz serbest zamanın ardından profesyonel rehber eşliğinde, Midilli'yi detaylıca öğrenmek ve keşfetmek için şehir turumuza başlıyoruz: Agios Therapontas Kilisesi, Çarşı, Metropolitik Kilisesi, Osmanlı döneminden kalan kamu binaları, Cami, Hamam ve Sivil mimari örnekleri yürüyerek gerçekleştireceğimiz şehir turumuzda bizlere sürekli eşlik edecek önemli eserler. Midilli merkez turumuzun ardından adanın güneyine doğru hareket ediyoruz. Gera körfezinin yanından geçerek Agiasos'a ulaşıyoruz. Karakteristik özellikleriyle sizlere de kendisini sevdireceğinden emin olduğumuz dağ köyüne otobüsle gerçekleştireceğimiz kısa bir yolculuğun ardından ulaşıyoruz. Köye özgü geleneksel anlayışla üretilen el yapımı tahta oyma eşyaları, seramik ve dantel işlerinin sergilendiği şirin çarşısı, Meryem Ana Kilisesi ve Etnografya Müzesi ziyaretimiz esnasında göreceğimiz yerler arasında. Agiasos Dağ Köyü ziyaretimizi tamamladıktan sonra adanın kuzeyine, Midilli adasının kuzeyine doğru hareket ediyoruz adanın en popüler yerlerinden birisi olan Molivos'a otelimize yerleşmek üzere ulaşıyoruz.



2 Gün:

Sabah kahvaltısının ardından Molivos, muhteşem kelimesinin karşılığını veren UNESCO korumasında çok özel bir yerleşim. Geçmişten günümüze bozulmadan kendisini korumuş olan Molivos'a ünlü yazar Stratis Mirivilis'in Köyü Skamnia'dan geçerek ulaşıyoruz. Osmanlı döneminden de izler taşıyan Molivos, Cumbalı kendisine özgü evleri ve muhteşem manzaralı teras kafeleriyle unutulmazlarınız arasında yer almaya istekli bir yerleşim. Molivos ziyaretimizin ardından kısa bir otobüs yolculuğu ile Petra'ya ulaşıyoruz. Dokusuyla en az Molivos kadar etkileyici olan Petra aynı zamanda en az Molivos kadar önemli turistik bir merkez. Rehberimiz eşliğinde gerçekleştirdiğimiz turların ardından adanın kuzey bölgesinde yer alan önemli merkezlerden biri olan Mandamados Köyü’ne hareket ediyoruz. Sadece Ortodoks alemi için değil tüm inananlar için önemli bir inanç merkezi olan Madamados'ta bulunan Baş Melek Taksiarhis Manastırı'nı ziyaret ediyoruz. Tüm inananlar için mucizeler yaratmış olan Baş Melek Taksiarhis Manastırı kendisine özgü enerjisini ziyaretiniz esnasında size de yansıtacaktır. Dileyen misafirlerimiz Manastırın avlusunda yer alan kafeteryada son derece lezzetli yöreye özgü geleneksel üretim ballı yoğurt'u ve/veya Lokma'nın tadına bakabilirler Turumuz sonrasında Midilli merkeze, balıkçı köyü olan Perama'dan geçerek dönüyoruz. Gümrük işlemlerinin ardından Free Shop alışverişimizi gerçekleştirip Hızlı katamaranda yerlerimizi alıp Ayvalığa dönüyoruz. Ayvalık’ta bizi karşılayan aracımız ile İzmir' e keyifli bir yolculuk sonrası ulaşıyoruz. Sizlerle birlikte Midilli gezisini gerçekleştirmiş olmak bizim için her zamanki gibi çok keyifliydi, Bir daha ki EscanTur organizasyonunda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • İzmir – Ayvalık gidiş/dönüş transferleri
  • Hotelde 1 gece konaklama
  • Otelde Alınan Sabah Kahvaltısı (1)
  • Ayvalık–Midilli gidiş-dönüş Hızlı Katamaran Gemi Biletleri
  • Liman vergileri
  • Programda belirtilen tüm turlar ve geziler
  • Escan Tur Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti
  • Zorunlu seyahat sigortası (Mesleki sorumluluk sigortasıdır)
  • 70 Yaş Üstü Primi


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • İlk gün yolda alacağımız Sabah kahvaltısı
  • Tüm öğle ve Akşam yemekleri
  • Tüm içecekler
  • Müze ve Ören yeri giriş ücretleri
  • Otelde yer alan mini bar ve ekstra harcamalar
  • Vize Ücreti 120 Euro (Yeşil Pasaporta Vize yoktur)
  • Yurtdışı Çıkış Harç Pulu (50 TL)
  • Yunan Tavernası 35 Euro


Kalkış Yerleri
  • ÜÇKUYULAR MEYDAN PAMUKKALE YAZIHANELER ÖNÜ (05:00)
  • SUSUZ DEDE DURAĞI (05:10)
  • ÜÇYOL KAMİL KOÇ YAZIHANESİ ÖNÜ (05:15)
  • BORNOVA EGE ÜN. HAST.ÖNÜ (05:40)
  • BOSTANLI İSKELESİ ÖNÜ (06:00)
  • KARŞIYAKA ESCAN TUR ACENTA ÖNÜ (06:05)
  • MAVİŞEHİR MAVİBAHÇE AVM KARŞISI (06:05)
  • GİRNE YUNUSLAR MAVİ KULE (06:10)
Notlar

1- Escan Tur Paket tura katılacak sayının yeterli olmaması durumunda 20 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir. Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez.

2- Escan Tur Zorlayıcı nedenlerin bulunması halinde; tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir.

3- Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay süreli ve Yasal olarak geçerli pasaport olması mecburidir. Misafir pasaportlarının hasar görmemiş/yıpranmamış/yırtılmamış olması zorunludur. Kişilerin gidilecek ülkelere giriş için gerekli olan yasal yükümlülükleri yerine getirmeleri zorunludur. Geçerlilik tarihi geçmiş olan Pasaportlardan kaynaklı turun gerçekleşmemesi durumlarında Sorumluluk Misafirlerimize aittir.

4- Escan Tur Yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak Escan Tur`un hiç bir sorumluluğu yoktur. Escan Tur sadece Aracı kurum görevini üstlenmektedir. Şahsi vize başvurularında Escan Tur’un herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.

5- Tura iştirak eden kişilerin, şahsi eşyaları, çantaları, valizleri kendi sorumluluğunda olup, unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan Escan Tur sorumlu değildir. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.

6- 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan Muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.

7- Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ile ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

8-Sınır kapı geçişlerinde alınması zorunlu olan Çıkış harç pulu Tur öncesinde ilgili bankalardan alınabileceği gibi Sınır Kapılarında rahatlıkla temin edilebilir.

9- Sınır kapılarında oluşacak olan yoğunluklardan dolayı yaşanabilecek zaman kayıplarından Escan Tur sorumlu değildir.

10-Paket tur programı katılımlarında, katılımcı sayısına göre küçük araç tahsis edilebilir.

11-Acente zorunluluğu kaldığı durumlarda (Yol ve Hava şartları vb. ) daha önceden belirlenen tur programını değiştirebilir. Ziyaret edilen yerlerde taşıma kurumlarının otellerin sorumluluğunda olan durumlarda meydana gelebilecek aksaklıklardan Escan Tur sorumlu tutulamaz.

12-Seyahat edeceğiniz ülkedeki para birimini Lütfen beraberinizde bulundurunuz.

13-Hızlı Katamaranın arızal,ı bakım zamanı veya mücbir sebeplerin oluşturduğu nedenlerden Sefere çıkamaz ise Normal Gemi ile seyahat edilecektir.Misafirlerimiz turu satın aldığında bu durumu kabul etmiş olur.


İptal Şartları
https://escantur.com/midilli-yunan-adalari-escan-katamaran-tur.html
Escan Turizm Seyahat Acentası
Yalı caddesi No:148/A Karşıyaka/izmir
0232 364 64 02


Bu çıktı 18.04.2024 07:37 tarihinde verilmiştir. Escan Turizm Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.