CADILAR BAYRAMI ÖZEL TRANSİLVANYA ŞATOLAR TURU Tur Programı

CADILAR BAYRAMI ÖZEL TRANSİLVANYA ŞATOLAR TURU

 

SOFYA-PLEVNE-BÜKREŞ-BRAN-BRAŞOV- RUSÇUK- VELİKO TARNAVO-ŞİPKA

DRAKULA’NIN SARAYINDA CADILAR BAYRAMI PARTİSİ FARKI

30 Ekim 04 Kasım / 5 Gece 5 Gün

Kalkış Yerleri: Akşam 18:00 Üçkuyular Meydan Pamukkale Yazıhaneler Önü, 18:10 Susuz Dede Durağı, 18:20 Üçyol Yazıhaneler İş Bankası, 18:40 Bornova Ege Üniversitesi Hast.Önü, 19:00 Girne McDonald’s Önü, 19:10 Girne Mevlana Camii otobüs durağı karşısı, 19:20 Karşıyaka ESCANTUR Acenta önü, 19:30 Girne Yunuslar Mavi Kule, 19:40 Bostanlı İskelesi Önü, 19:50 Mavibahçe AVM Karşısısından
PROGRAM
1 Gün:

İzmir – Sofya

Akşam 18:00 Üçkuyular Meydan Pamukkale Yazıhaneler Önü, 18:10 Susuz Dede Durağı, 18:20 Üçyol Yazıhaneler İş Bankası, 18:40 Bornova Ege Üniversitesi Hast.Önü, 19:20 Karşıyaka ESCANTUR Acenta önü, 19:30 Girne Yunuslar Mavi Kule, 19:40 Bostanlı İskelesi Önü, 19:50 Mavibahçe AVM Karşısısından misafirlerimizi aldıktan sonra Edirne üzerinden Kapıkule sınır kapısına varışımızı gerçekleştiriyoruz. Pasaport ve gümrük işlemleri tamamlanması ardından, yolculuğumuza devam ederek sabah erken saatlerde Sofya’ya varıyoruz.  İlk durağımız Plevne. Gazi Osman Paşa’nın Ruslara karşı efsanevi bir şekilde savunduğu Plevne’nin panoramik olarak görülmesi sonrası Bulgaristan’ın tarihi başkenti Sofya, Doğu Avrupa’nın en önemli kentlerinden biri olarak hem kültürel hem de ticari anlamda büyük bir potansiyeli barındırıyor. 2500 yıllık bu güzel şehir, yaklaşık 500 yıl boyunca Osmanlı idaresi altında kalmıştır. Bu sürede pek çok eserin kazandırıldığı kent, tarihin daha erken dönemlerine ait pek çok zenginliğe de sahip çıkıyor. St. Nedelya kilisesi, Rotonda Kilisesi,  Rus Kilisesi, Aya Sofya Kilisesi, Aleksander Nevski Katedrali, Başbakanlık, Parlamento, Sofya Üniversitesi, NDK Ulusal Kültür Sarayı göreceğimiz yerler arasındadır. Şehir turumuzun ardından otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Sofya’daki otelimizde.



2 Gün:

Sofya - Bükreş

Sabah kahvaltısından sonra Bükreşe doğru rotamızı çeviriyoruz. Bükreş’e varışımızla birlikte turumuz için küçük Paris diye adlandırılan Bükreş şehir merkezine hareket ediyoruz. Bükreş, Tuna Nehri'nin Dimbovita kolu üzerinde, yaklaşık 2.5 milyon nüfuslu çok güzel bir kenttir. Tarihi eserlerin yanı sıra geniş bulvarları, caddeleri, meydanları ile modern yüzü de etkileyicidir. Panoramik şehir turumuzda göreceğimiz yerlerden bazıları; Bükreş'in en güzel ve en hareketli merkezi olan Cumhuriyet Meydanı, sütunlu cephesiyle dikkati çeken Romanya Büyük Kütüphanesi, Zafer Takı, Bükreş Üniversitesi Binası, Milli Tiyatro, Çavuşesku tarafından yaptırılan Parlamento Binası, Kraliyet Sarayı, Cretulescu Kilisesi, St. Stavropoleos Kilisesini sayabiliriz. Turumuz ve serbest zaman sonrası otelimize transfer oluyoruz. Geceleme otelimizde. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Romen Gecesi turuna katılabilirler. Konaklama Bükreş’deki otelimizde.

 



3 Gün:

Bükreş – Bran - Braşov

Sabah kahvaltısından sonra Romanya’nın önemli bir bölgesi olan Transilvanya’nın Bran şehrine hareket ediyoruz. Drakula’nın sarayının bulunduğu Bran turumuz sonrası gün boyu serbest zaman veriyoruz. Turumuzda öncelikle Sinaia’ya hareket ediyoruz. Sinaia'da Avrupa'nın en güzel şatolarından biri olan Peles Kalesi ve Şatosunu geziyoruz. Braşov kentine geçiyoruz. Günümüzde hala Ortaçağ görüntüsünü koruyan şehrin eski sokaklarında yürüyor, Piata Sfatului, Mureşelinor Evi Müzesi, Braşov Tarih Müzesi, Kara Kilise ve şehir surlarını panoramik olarak görüyoruz. Gezi bitimi Bran’a dönüşümüzü gerçekleştiriyoruz. Konaklama Braşov. Dileyen misafirlerimiz Drakula’nın sarayında müze yönetimi tarafından gerçekleştirilecek olan Kostümlü Cadılar Bayramı partisine katılabilirler.   Not: 18 yaşından küçüklerin partiye katılımı yasaktır. Konaklama Braşov’daki otelimizde.



4 Gün:

Braşov – Rusçuk – Veliko Tarnavo

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası, odalarımızı boşaltmamız ardından otel önünden hareket edecek olan araçlarımızla Bulgaristan’ın Tuna şehri Rusçuk’a hareket. Rusçuk’u panoramik olarak görüp Bölgenin en büyük şehirlerinden olan ayni zamanda Bulgaristan’ın eski başkenti olan, dört tepe üzerine ve Yantra nehir vadisinde kurulu olan Veliko Tarnavo şehir merkezine hareket ediyoruz. Varışımız sonrası yapacağımız Ortaçağ Bulgar devletinde siyasi, iktisadi ve kültürel hayatın merkezi olan eski şehirde kaldırımlı sokaklarda yapacağımız panoramik şehir turumuz esnasında Ulusal müze ve Kırk Azizler müzesini ve Tsarevets Kalesini panoramik olarak görüyoruz. Ziyaretlerimiz sonrası ve kısa süreli serbest zaman sonrası, konaklama için otelimize hareket ediyoruz. Konaklama Veliko Tarnavo’daki otelimizde.



5 Gün:

Veliko Tarnavo – (Etar) – Şipka – İzmir

Sabah kahvaltısının ardından Osmanlı askerleri ile Rus ordusu arasında 4 muharebenin yaşandığı Shipka geçidine doğru yola çıkıyoruz. Dileyen misafirlerimiz yol üzerinde bulunan Etar Açık Hava Köy Müzesi turuna katılabilirler. Şhipka’ya varışımız sonrası 999 basamaktan oluşan tarihi taş merdiveni çıkarak, bulutların içerisinde anıt mezarı ve müzeyi ziyaret ederek, bir tarafta güller vadisini ve diğer bir tarafta koca Balkan dağlarını görerek enfes manzaranın keyfini çıkarıyoruz. Shipka ziyaretimiz sonrası İzmir’e doğru yola çıkıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemleri sonrası akşam saatlerinde İzmir’e varıyoruz. Bir başka Escan Tur organizasyonunda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Lüks otobüs ile ulaşım
  • 4* Hotelde 4 gece konaklama
  • Otellerde Alınan Sabah Kahvaltısı (4)
  • Programda belirtilen tüm turlar ve geziler
  • Escan Tur Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti
  • Escan Tur Otobüs içi ikramlar
  • Şehir vergileri ve Gümrük vergileri
  • Seyahat Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • İlk gün yolda alacağımız sabah kahvaltısı
  • Tüm öğle ve akşam yemekleri
  • Tüm içecekler
  • Müze ve Ören yeri giriş ücretleri
  • Otelde yer alan mini bar ve ekstra harcamalar
  • Vize Ücreti 120 Euro (Yeşil Pasaporta Vize yoktur)
  • Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası 70 yaş üzeri(15Euro)
  • Yurtdışı Çıkış Harç Pulu (50 TL)
  • Romen Gecesi  Cadılar Bayramı 
  • Parti Giriş Bileti


Kalkış Yerleri
  • ÜÇKUYULAR MEYDAN PAMUKKALE YAZIHANELER ÖNÜ (18:00)
  • SUSUZ DEDE DURAĞI (18:10)
  • ÜÇYOL KAMİL KOÇ YAZIHANESİ ÖNÜ (18:20)
  • BORNOVA EGE ÜN. HAST.ÖNÜ (18:40)
  • KARŞIYAKA ESCAN TUR ACENTA ÖNÜ (19:20)
  • GİRNE YUNUSLAR MAVİ KULE (19:30)
  • BOSTANLI İSKELESİ ÖNÜ (19:40)
  • MAVİŞEHİR MAVİBAHÇE AVM KARŞISI (19:50)
Notlar

1-Rehberimiz Programını  Tamamen Gerçekleştirmek Kaydı İle Programın Seyrinde Değişiklik Yapabilir

2- Triple Odalarda Üçüncü Yatak Normal Yatak Konforunda Olmayabilir. Otel Duruma Göre Misafirlerimize Açılır-Kapanır Yatak ya da Çekyat Verebilir. LÜTFEN ÜÇÜNCÜ YATAK KARARINI SATIŞ ANINDA VERİNİZ.AKSİ TAKDİRDE OTELDE DEĞİŞİKLİK YAPILMAYACAKTIR.

3-İki Yaşını Doldurmuş Her Bireyin Otobüste Koltuk Alması Zorunludur. Otobüslü Turlarda 0-1,99 Yaş Çocuklardan Ücret Alınmaz. Eğer Çocuklar İçin Otobüste Koltuk İstenirse 02-06 Yaş Çocuk Fiyatı Uygulanır. 0-7 Yaş Çocuklar Ek Hizmet Bedeli Ödemez.

4- Koltuk Numaraları Rezervasyon Tarih Sırasına Göre Belirlenir. Turu Erken Satın Alan Misafirler Önde Oturmaya Hak Kazanırlar.

5-Ekstra Turlar, Kişi Sayısına Bağlı Olarak Hareket Eder. Ekstra Bir Turun Gerçekleşmemesi Halinde Misafirin Tazminat Hakkı Doğmaz.Bu Durumda ESCANTUR’un Bir Sorumluluğu Yoktur. Ekstra Tur Fiyatları Değişebilir. Bu Durumda Misafirin Turu Satın Aldığı Tarih Değil, Turun Hareket Ettiği Tarih Dikkate Alınır. Tura Gidilen Dönemdeki Ekstra Tur Fiyatı Geçerli Olur. Misafir Bunu Kabul Ederek Turu Satın Almıştır.

6-Tur Programında Belirtilen Saatler, Normal Hava ve Yol Koşullarına Göre Hesaplanmış Olup, Olası Gecikmelerde, ESCANTUR Sorumluluğu, Misafirin İse Tazminat Hakkı Yoktur.

7-Tur Konaklama Bölgelerinde ve Otellerinde Yoğunluğa Göre Aynı Standartlarda Olmak Kaydı İle Değişiklik Yapılabilir.

8-Tur Öncesi ya da Tur Esnasında Hava Muhalefeti Nedeniyle Yapılamayan Turlardan ESCANTUR’UN Sorumluluğu Yoktur.

9 -Uçaklı Turlarda ESCANTUR Yoğunluğa Bağlı Olarak ve Programı Aksatmamak Kaydıyla; Havalimanı, Havayolu Şirketi ve Uçuş Saati Değiştirme Hakkını Saklı Tutar.

10-Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay süreli ve Yasal olarak geçerli pasaport olması mecburidir. Misafir pasaportlarının hasar görmemiş/yıpranmamış/yırtılmamış olması zorunludur. Kişilerin gidilecek ülkelere giriş için gerekli olan yasal yükümlülükleri yerine getirmeleri zorunludur. Geçerlilik tarihi geçmiş olan Pasaportlardan kaynaklı turun gerçekleşmemesi durumlarında Sorumluluk Misafirlerimize aittir.

11-Escan Tur Yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak Escan Tur`un hiç bir sorumluluğu yoktur. Escan Tur sadece Aracı kurum görevini üstlenmektedir. Şahsi vize başvurularında Escan Tur’un herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.

12-Tura iştirak eden kişilerin, şahsi eşyaları, çantaları, valizleri kendi sorumluluğunda olup, unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan Escan Tur sorumlu değildir. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.

13-18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan Muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.

14-Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ile ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

15-Sınır kapı geçişlerinde alınması zorunlu olan Çıkış harç pulu Tur öncesinde ilgili bankalardan alınabileceği gibi Sınır Kapılarında rahatlıkla temin edilebilir.

16-Sınır kapılarında oluşacak olan yoğunluklardan dolayı yaşanabilecek zaman kayıplarından Escan Tur sorumlu değildir.

17-Seyahat edeceğiniz ülkedeki para birimine göre lütfen beraberinizde bu Ülkelere ait paralar bulundurunuz.

18-Bu Turun Hareketi İçin Minimum Katılımcı Sayısı 30 Olarak Öngörülmüştür. Yeterli Sayıda Çoğunluk Olmadığında Turu 3 Gün Önceden Haber Vermek Kaydı İle İptal Hakkı ESCANTUR’’da Saklıdır. Turun İptali Durumunda ESCANTUR İptalini Bizzat Bildirmek Zorundadır. Yasal Süreç Olduğundan Tazminat Hakkı Yoktur. Ön Ödeme Tutarı Kayıt Tarihinde Rezervasyon Bedelinin Minimum % 30’dur. Turun Hareket Tarihinden 7 Gün Önce Kalan Tur Bedelinin Tamamlanması Gerekir.  En Son Sirkü Bir Önceki Sirküyü Geçersiz Kılar.

 

1618 NOLU ZORUNLU SEYAHAT SIGORTASI KAPSAMI

Satın aldığınız turu “zorunlu seyahat sigortası poliçesi” ile güven altına alıyoruz.

Kapsamı: Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle pakettur hizmetinin verilememesidir.
Sağlığınızı da gezi süresince Demirhayat AŞ.

sigorta güvencesi ile ücretsiz olarak sigortalıyoruz. Sigorta Kapsamının detaylarını www.escantur.com.//müşteri hizmetleri adresinden öğrenebilirsiniz. tur sirküsü bir öncekini geçersiz kılar.


İptal Şartları
https://escantur.com/izmir-cikisli-cadilar-bayrami-turu.html
Escan Turizm Seyahat Acentası
Yalı caddesi No:148/A Karşıyaka/izmir
0232 364 64 02


Bu çıktı 29.03.2024 16:49 tarihinde verilmiştir. Escan Turizm Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.