Volga Volga Nehir Turu MS Rublev ile Beyaz Geceler Tur Programı

2019 VOLGA VOLGA BEYAZ GECELER M/S RUBLEV GEMİSİ İLE

12 Mayıs – 20 Mayıs (8 Gece 9 Gün)

Dünyanın en büyük ülkesi Rusya, Avrupa’nın en uzun Nehri Volga, Avrupa’nın en büyük iki gölü Ladoga ve Onega, Unesco’nun Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan şehirler, anıtlar, eserler…

Kalkış Yerleri: Atatürk Havalimanı dış hatlar gidiş terminalinden, pasaport ve çıkış işlemlerinden sonra saat 07:50’de Türk Hava Yollarının TK413 sayılı seferi ile Moskova’ya hareket.
PROGRAM
1 Gün:

İstanbul Atatürk Havalimanı - Moskova Uçuşu

Atatürk Havalimanı dış hatlar gidiş terminalinden, pasaport ve çıkış işlemlerinden sonra saat 07:50’de Türk Hava Yollarının TK413 sayılı seferi ile Moskova’ya hareket. Yerel saat ile 10:45’de Moskova’ya varış. Ülkeye giriş işlemlerinden sonra özel otobüsümüz ile yapılacak olan panoramik şehir turunda; Leningrad caddesi, Avrupa’nın en yüksek binalarından Triumph Palace, Tverskaya Caddesi, Parlamento Binası, Bolşoy Tiyatrosu, Lubyanka Meydanı, KGB Merkez Binası, Aziz Vasili Kilisesi, Kızıl Meydan, Gum Alışveriş Merkezi, Kurtarıcı İsa Kilisesi, Meclis Binası görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası gemiye transfer ve kamaralara yerleşme. Kısa bir dinlenmenin ardından gemi ve tur programı ile ilgili bilgilerin verileceği bir tanıtım toplantısı yapılacaktır. Akşam yemeğinden sonra arzu eden misafirler ekstra Işıklar Altında Moskova Turuna katılabilirler. Geceleme gemide.



2 Gün:

Moskova

Gemide sabah kahvaltıdan sonra Kremlin + 1 Katedral turu. Tur bitiminde öğle yemeği (gemide veya yemek paketi) Öğleden sonra Ekstra Metro Arbat Turu ve ekstra Borodino Panorama Müzesi +Novodevici turuna katılma imkanı. Tur sonrası gemiye dönüş ve geminin hareketi. Hoş geldiniz kokteylinde kaptan ve gemi mürettebatı ile tanışma. Akşam yemeği ve geceleme gemide.



3 Gün:

Ugliç

Gemide sabah kahvaltısından sonra yapılacak toplantıda uğranılacak limanlar, kat edilecek suyolları, su asansörlerinin çalışma sistemi hakkında bilgiler verilecektir. Öğle yemeğinin ardından güvertede Volga nehrinin güzelliklerini seyretmek için serbest zaman. Saat 16.00’da Ugliç’e varış. Volga kıyısında bulunan bu şirin şehirde yürüyerek yapılacak olan turda, Eski Kremlin meydanındaki Transfigürasyon Katedrali ve Korkunç Ivan’ın oğlu Dimitri’nin 9 yaşında iken öldüğü yerde yapılmış olan Dimitri Kan Kilisesini göreceksiniz. Saat 18.30’da hareket ve akşam yemeği. Yemekten sonra gemideki aktivitelerden yararlanmak için serbest zaman. Geceleme gemimizde.



4 Gün:

Yaroslavl

Gemide alınan sabah kahvaltısı sonrasında saat 08:00’de Yaroslavl’a varış, otobüs ile yapılacak olan panoramik turumuzda Transfigürasyon Manastırı, Şehir Meydanı, Peygamber İlyas Kilisesi, Volga ve Kotorosol nehirlerinin kordonunu göreceksiniz. Turdan sonra saat 11:00’de geminin hareketi ve öğle yemeği. Öğleden sonra size Rus kültürü hakkında bilgiler verilecektir. Akşam yemeği ve geceleme gemide.



5 Gün:

Goritsi

Gemide sabah kahvaltısı. Saat 09:00’da Goritsi’ye varış ve Aziz Kiril Manastırı gezisi için otobüs ile Kiril Kasabası’na hareket. Gezinin ardından saat 12:00’de geminin hareketi ve öğle yemeği. Öğleden sonra geminin güvertesinde kahvelerinizi yudumlayarak nehir kıyısı boyunca adeta tablo görünümündeki manzaraları seyredebilirsiniz. Akşam yemeği ve geceleme gemide.



6 Gün:

Kiji

Gemide sabah kahvaltısından sonra güverteden Onega Gölü’nün güzelliğini seyredebilirsiniz. Gemide öğle yemeğinden sonra saat 14:00’de Kiji’ye varış. Onega gölü içinde 60. paralelin üstünde yer alan bu ada bir açık hava müzesi olup Unesco’nun Dünya Kültür Mirası listesindedir. Yürüyerek yapılacak turda, 22 kubbesiyle bir Peri masalı görüntüsünde olan hiç çivi kullanılmadan yapılmış ahşap Tecelli Kilisesini, tümü ahşap eski Rus köy evlerini ve köylülerin yaşantılarını göreceksiniz. Turun bitiminde Ada’da serbest zaman. Saat 18:00’de Geminin Mandrogi’ye hareketi. Akşam yemeği ve geceleme gemide.



7 Gün:

Mandrogi

Gemide sabah kahvaltısının ardından saat 10.00’da Mandrogi’ye varış. Rengârenk Rus ahşap evlerinin yeraldığı yemyeşil bir köy olan Mandrogi’de serbest zaman. Burada açık havada yeşillikler içinde yürüyüş yapabilir, mini hayvanat bahçesini, güzel ahşap binalar içinde yer alan hediyelik eşya mağazalarını ve hediyelik eşya atölyelerini ziyaret edebilirsiniz. Burada aynı zamanda küçük bir votka müzesi mevcuttur. Öğle yemeğinin (kıyıda veya gemide) ardından geminin hareketi. Bu akşam geminin nehir üzerinde geçireceği son gece olduğu için Kaptanın Gala Yemeği ile ağırlanacaksınız. Geceleme gemide.



8 Gün:

St. Petersburg

Gemide sabah kahvaltısından sonra saat 09:00’da St. Petersburg’a varış ve panoramik şehir turuna hareket. Bu turda; Alexandr Nevski Manastırı, Nevski Prospekt caddesi, Kont Strogonof Sarayı, Saray Meydanı, Kışlık Saray, St Isaac Katedrali, Smolnıy Manastırı, Aniçkov Sarayı ve Köprüsü, 2. Alexandr Kan Kilisesi panoramik olarak görülecektir. Ardından Hermitage Müzesi turu. Öğle yemeği (gemide veya yemek paketi). Tur sonrasında arzu eden misafirler için ekstra Kanal Turuna katılma imkânı. Gemide akşam yemeği. Arzu eden misafirler ekstra Kazak Dansları veya ekstra Bale gösterisine katılabilirler. Gemide geceleme.



9 Gün:

St. Petersburg – İstanbul Havalimanı Uçuşu

Gemide alınan kahvaltıdan sonra Ekstra Muhteşem Peterhoff Park ve Sarayı turu imkanı. (Ekstra tura katılmayan yolcuların yeni gelecek gruba hazırlanması için kabinlerini en geç saat 10.00’da boşaltıp valizlerini bagaj odasına bırakmaları gerekmektedir.) Turdan sonra havaalanına transfer ve Saat 15:15’de Türk Havayollarının TK 402 sayılı seferi ile uçuş. Saat 18:45’de İstanbul’a varış.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

* THY ile İstanbul-Moskova / St. Petersburg - İstanbul ekonomi sınıf uçak bileti

* Havaalanı, liman vergileri (380 Euro)

* Uçakta kişi başı 30 kg. bagaj taşıma hakkı (30 kg. üstü ücrete tabidir)

* Havaalanı - Gem i- Havaalanı özel otobüs transferi

* Gemide bagaj taşıma hizmeti

* Gemide 8 gece 9 gün tam pansiyon konaklama

* Moskova ve St. Petersburg’da yarım gün panoramik şehir turu

* Nehir güzergâhında uğranılan limanlardaki turlar

* Moskova’da Kremlin + 1 Katedral

* St Petersburg’da Hermitage Müzesi ziyareti

* Gemide Hoş geldiniz kokteyli ve Kaptanın Gala Yemeği

* Mandrogi’de şaşlık barbekü yemeği

* Gemide tüm yemeklerde çay ve kahve servisi

* Gemideki Konser, gösteriler, kültür dersleri ve etkinlikler (Rusça dil dersi, Rus şarkıları dersi, Rus Dansları dersi, Rus mutfağı, votka ve havyar konusunda brifing, Rus Halk sanatları, kostümleri ve ahşap hediyelik eşyaların tarihçe ve yapılışları hakkında bilgi

* Yurt dışı Zorunlu paket seyahat sigortası

* Profesyonel Türkçe tur liderliği hizmeti



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

* Ekstra turlar Euro olarak gemide nakit ödenir

* Şahsi harcamalar

* Gemide alkollü, alkolsüz içecekler ve kapalı şişe suyu

* Rehber, yerel rehber ve şoför bahşişleri (İsteğe bağlı)

* Gemi personeli servis bedeli günlük 7 Euro olup gemide nakit olarak toplanacaktır.

* Dahil olduğu belirtilmemiş tüm hizmetler

* Yurt dışı seyahat sağlık sigortası

* Rusya Vize ücreti 140 Euro

* Yurt Dışı çıkış harcı 15 TL (havalimanı maliyet ofisi yoğun olabileceğinden, çıkış harcınızı seyahat öncesi ilgili bankalara yatırmanızı tavsiye ederiz.)

* Ergo seyahat sağlık ve iptal sigortası; tur bedeli 1500 Euro'ya kadar kişi başı 25 Euro, 1500 Euro -2000 Euro arası kişi başı 35 Euro. (70 yaş üzeri %100 sür prim)



Kalkış Yerleri
    Notlar

    TK413 İstanbul Atatürk Havalimanı - Moskova 07:50 - 10:45

    TK402 St. Petersburg - İstanbul Atatürk Havalimanı 15:15 - 18:45

    Çok Önemli Vize Bilgisi : 01 Ocak 2016 itibariyle Rusya, Türk vatandaşlarına vize uygulamasına başlamıştır. Vize bedeli 140 Euro olup, umumi (bordo) ve hususi (yeşil) pasaport sahipleri vizeye tabidir. Rusya, yeşil pasaportlar dahil tüm pasaportlara vize istemektedir. Rusya’ya giriş için tur bitiminden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan ve hiçbir şekilde zedelenmemiş, dikişlerinde herhangi bir sökülme olmayan pasaport gereklidir. Bu şekilde pasaportu olan yolcular deporte edilmekte ve aynı uçakla geri gönderilmektedir. Vize Başvurusu için aşağıda yer alan belge ve bilgiler gereklidir.

    * Rusya’ya giriş için tur bitiş tarihi baz alınarak en az 6 ay geçerliliği olan ve hiçbir şekilde zedelenmemiş, dikişlerinde herhangi bir sökülme olmayan pasaport gereklidir. * Orijinal davetiye (Gemi firması tarafından tedarik edilir)

    * 2 adet arkası beyaz fonlu fotoğraf * Ev adresi ve telefon numaraları İptal Şartları : Kayıttan itibaren 121 gün kala toplam tutardan 100 Euro ve Vize Alınmış ise Vize Ücreti 120 gün 90 gün kala toplam tutarın %20 89 gün 60 gün kala toplam tutarın %30 59 gün 31 gün kala toplam tutarın %50 30 gün 16 gün kala toplam tutarın %75 15 gün Hareket günü %100 Tur kalkışına kaç gün olduğuna bakılmaksızın vize alınmışsa vize ücreti yanar. Önemli Notlar :

    1. Seyahate ilişkin; uçuş bilgileri ve evrakları seyahate 48 saat kala misafirlere iletilmektedir. Katılımcılar bu biletleri ve detayında yer alan bilgilendirmeleri okumak ve kontrol etmekle yükümlüdür.

    2. İç hat uçuşunu dış hat biletine bağlantılı olarak almayıp, münferiden ayrı bir bilet olarak alan misafirler, bununla ilgili doğabilecek her türlü sorundan (tur iptali, tarih değişikliği, uçuş saat değişikliği, vb) kendileri sorumludur.

    3. Her misafir, rezervasyon kayıt dönemi içerisinde yayınlanan indirim kampanyalarından yalnızca birinden faydalanabilir.

    4. Nehir su seviyeleri ve liman şartları değişimi nedeniyle Gemi firması programda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Limanlara varış ve hareket saatleri nehir trafiğine göre değişebilir.

    5. Tura katılım için acentemiz tarafından bildirilen saatlerde belirtilen havaalanında ya da limanda hazır bulunmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptırmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptıran ancak uçağa ya da gemiye binmeyen kişilerin seyahati gerçekleştirememelerinden acentemiz sorumlu değildir. Uçağı ya da gemiyi kaçıran kişilerin tura dahil olmaları için gerekli olacak gidiş-dönüş yeni uçak biletleri ya da gemiye ulaşabilecekleri limana ulaşımları ve gidilecek bölgedeki transferlerine dair oluşacak tüm masraflar kendilerine aittir.

    6. Gemilerin limandan ayrılış saatleri ile ilgili bilgiler gemi içerisinde anons ya da bilgi panoları ile duyurulmaktadır. Misafirler bu bilgileri takip etmekle yükümlüdür. Gemi kalkışının kaçırılması durumunda gemiye farklı bir limandan binerek seyahate devam etmeleri için ya da seyahati yarıda keserek geri dönüşleri için oluşacak olan tüm masraflar kişiye aittir. Seyahatin yarıda kesilmesi durumunda bedel iadesi yapılamaz.

    7. Yurtdışı gezilerinde seyahatin bitiş tarihinden en az 6 ay süreli ve Yasal olarak geçerli pasaport olması mecburidir. Misafir pasaportlarının hasar görmemiş/yıpranmamış/yırtılmamış olması boş vize sayfası olması zorunludur. Kişilerin gidilecek ülkelere giriş için gerekli olan yasal yükümlülükleri yerine getirmeleri zorunludur. Bu kurallara uyulmaması durumunda havalimanlarında yolcuların uçuşa alınmaması sonucu doğan zararlardan yolcularımız kendileri sorumludur.

    8. Acentemiz Yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak acentemizin hiçbir sorumluluğu yoktur. Acentemiz sadece Aracı kurum görevini üstlenmektedir. Şahsi vize başvurularında acentemizin herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.

    9. Tura iştirak eden kişilerin, şahsi eşyaları, çantaları, valizleri kendi sorumluluğunda olup, unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.

    10. Acentemiz, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel ve gemi isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. 3-4 kişilik kabinlerde ilave yatak ranza şeklinde olup, 3. Ve 4. yatak duvardan açılır şekilde olabilmektedir.

    11.Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez.

    12. Single tek kişilik oda /kabin farkı ödeyerek konaklama yapan misafirlerimize normal koşullarda tek kişilik oda/kabin tahsis edilir. Ve bu konaklama yerleri iki kişilik oda/kabinlerden normal koşullarda daha küçük olup hiçbir şekilde iki kişilik oda da tek kişi konaklama garantisi verilmemektedir. Tur alan yolcularımız bunu peşinen kabul etmiş sayılır.

    13. Gemide tam pansiyon konaklama birinci gün akşam yemeği ile başlar, son gün kahvaltı ile sona erer.

    14. Tüm dünya cruise gemilerinde olduğu gibi, gemi şirketi, bazı durumlarda, bazı kabinleri misafirlerin satın aldıkları kabin kategorisinin üst kategorisine ücretsiz upgrade edebilmektedir. Genellikle son dakikada, bazı kabin kategorilerinin dolması sonucu ortaya çıkan bu durum tamamen gemi firmasının inisiyatifinde olup, tur firmasının herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Uçak Ulaşım Uyarılar :

    1. Uçaklı programlarımızda acentemiz; havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyit edilmesi gerekmektedir. Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir.

    2. Programlarda hava alanında ya da limanlarda acentemiz görevlisi bulunmamakla birlikte turlara katılan kişiler için yapılması gereken Check-in ve boarding işlemleri kişisel işlemler olup, misafir tarafından uçak kalkışı öncesinde havalimanlarında ilgili havayolu kontuarlarında yada on-line olarak havayolu firmalarının internet sitelerinden yapılması zorunludur.

    3. Uçuşlarda oluşabilecek son dakika rötarları ve kapı değişiklikleri havaalanlarında sesli anons edilmekte ve alanda ki bilgi panolarında gösterilmektedir. Bu bilgiler yolcularımız tarafından takip edilmelidir. Havalimanı içerisinde bu anons ve panoların takip edilmemesinden doğan uçağa binememe durumlarından acentemiz sorumlu tutulamaz.

    4. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan acentemiz sorumlu tutulamaz.

    5. 28-35(dahil) hafta arası hamile yolcularımız için “uçak ile seyahatinde sakınca yoktur” ibaresi bulunan uçuştan en geç 7 gün önce alınmış doktor raporu gerekmektedir. 35. Haftadan sonraki hamile yolcular doktor raporu olsa dahi uçuşuna müsaade edilmemektedir. İkiz bebek bekleyen yolcular için bu süre 28 – 32 (dahil) haftadır.

    6. Hava alanında talep edilecek özel lift ve tekerlekli sandalye hizmetleri ile ilgili yolcu tarafından havayolu ile irtibata geçilmesi ve talep edilmesi gerekmektedir. Havayolu acenteleri talep anında bu bilgileri sisteme girmekle birlikte olası aksaklıklardan acentemiz sorumlu tutulamaz.

    7. Uçuşlarla ilgili son dakika rötarlar ve kapı değişiklikleri hava yolu tarafından hava alanında belirlendiğinden yolculara alandaki bilgi panoları (info board) ya da anonslar ile duyurulmaktadır. Bu gibi bilgilendirmelerden acentemizin daha öncesinde bilgisi olması mümkün olmadığından yolcunun alanda bu uyarılara karşı dikkatli olması ve takip etmesi kendi sorumluluğundadır.

    8. Hava yolları genel teamülünde bagaj hakki 15kg ile sınırlandırılmaktadır. Kabin içine alınan el bagajları ise 8kg ile sınırlıdır. Uluslararası kurallara göre tüm uçuşlarda el bagajında 1 litrelik ağzı kilitli poşet içerisinde her biri en fazla 100ml.lik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşınabilmektedir. Her yolcu sadece 1 tane poşet taşıyabilir.

    9. Yolculun kişisel sebepleri ile kaçırdığı uçuşlardan, kişisel evrak eksikliği, hataları ya da hukuki problemleri nedeni ile uçuşunu gerçekleştirememesinden acentemiz sorumlu tutulamaz.


    İptal Şartları
    https://escantur.com/tur-260-volga-volga-nehir-turu-ms-rublev-ile-beyaz-geceler.html
    Escan Turizm Seyahat Acentası
    Yalı caddesi No:148/A Karşıyaka/izmir
    0232 364 64 02


    Bu çıktı 28.03.2024 17:25 tarihinde verilmiştir. Escan Turizm Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.