BİR BAŞKA KARADENİZ TURU Tur Programı

Sivas(1)- Erzurum(1)- Kars(1)- Tiflis (2)- Batum(1)- Çaykara (1) - Amasya(1)

Tokat- Sivas- Erzincan- Erzurum- Kars- Tiflis- Batum- Rize- Trabzon- Samsun- Amasya- Çorum 

TOKAT BALLICA MAĞARASI AYRICALIĞI İLE

ERZİNCAN MAMA HATUN KÜLLİYESİ AYRICALIĞI İLE

SVETİTSKOVELİ KATEDRALİ AYRICALIĞI İLE

2 GECE TİFLİS KONAKLAMA AYRICALIĞI İLE

1 GECE BATUM KONAKLAMA AYRICALIĞI İLE

Zilkale Palovit ve Çat Vadisi

Doğu Anadolu, Gürcistan ve Karadeniz'i kapsayan Muhteşem bir Gezi !

9 Gece 9 Gün

Kalkış Yerleri: 19:30’da Mavişehir Mavibahçe Avm önü, 19:40 Bostanlı İskele önü, 19:50 Karşıyaka ESCANTUR önü, 20:00 Girne Yunuslar Mavikule, 20:05 Girne Mevlana Camii otobüs durağı önü, 20:10 Girne MC Donald’s karşısı,20:20 Alsancak Fuar Kapısı Önü 20:30 Üçyol Pizza Pizza Önü, 20:40 Susuz Dede durak, 20:50 Üçkuyular Meydan Pamukkale yazıhaneler önü, 21:10 Bornova E.Ü.H
PROGRAM
1 Gün:

Akşam saat 19:30’da Mavişehir Mavibahçe Avm önü, 19:40 Bostanlı İskele önü, 19:50 Karşıyaka ESCANTUR önü, 20:00 Girne Yunuslar Mavikule, 20:05 Girne Mevlana Camii otobüs durağı önü, 20:10 Girne MC Donald’s karşısı,20:20 Alsancak Fuar Kapısı Önü 20:30 Üçyol Pizza Pizza Önü, 20:40 Susuz Dede durak, 20:50 Üçkuyular Meydan Pamukkale yazıhaneler önü, 21:10 Bornova E.Ü.H. önünden misafirlerimizi aldıktan sonra yolculuğumuza başlıyoruz. Kula–Afyon-Ankara karayolunu takiben sabah saatlerinde Sungurlu’ya ulaşıyoruz. Sabah kahvaltımızı uygun bir tesiste aldıktan sonra, Selçuklu döneminin izlerini süreceğimiz Tokat ’a hareket ediyoruz.

Dünyaca ünlü Ballıca Mağarası ile turumuza başlıyoruz. Daha sonra Türkiye’nin en güzel beş Han’ından birisi olma özelliğine sahip ve diğer adı VOYVODA HAN olan TAŞHAN ziyaretlerini gerçekleştiriyoruz.Anadolu'nun en büyük hanlarından olan Taşhan'ın avlusunda sıcak bir çay içip Meşhur Tokat Yaprağı, meşhur Tokat yazması, Tokat sofra bezi ve bakırcılardan bakır satın alabilirisiniz. Buradaki serbest zamanımız ardından rehberimizle buluşuyor ve 900 adımda 900 yıllık tarihe tanık olacağımız Sulusokak’a doğru yürüyüşümüze başlıyoruz.Tokat Kalesi (panoramik), Ali Paşa Cami, Ali Tusi türbesi, Sık Dişini Helası, Tokat Müzesi, Yağbasan Medresesi, Takyeciler Camii, Deveciler Hanı Rehberimizin anlatımı eşliğinde kimisinin hikayesinde kimisinin tarihi ehemmiyetinde kimisinin mimarisinde masalımsı bir gezimiz sonrası Sivasa doğru yola çıkıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Konaklama  Hoteli: Malia Hotel Sivas



2 Gün:

Sabah kahvaltımızı açık büfe olarak otelimizde aldıktan sonra Sivas'taki ilk gezi noktamız 1271 yılında Sahip Ata Fahrettin Ali tarafından Mimar Kaluytan'a yaptırılan Gök Medrese olacak. Eğri minaresiyle görenleri hayrete düşüren ve hala bu minarenin kullanıldığı Anadolu'nun en eski camilerinden Ulu Camii ise diğer göreceğimiz yapılar arasındadır. Sonrasında gerçekleştireceğimiz Taşhan, Buruciye Medresesi ve Çifte Minare gezilerimizi takiben 1939 ve 1992 yılında yaşamış olduğu yüksek şiddetli depremler sonrasında kurulan ve modern bir mimariye kavuşan Erzincan'a gitmek üzere yolumuza devam ediyoruz. Şehir merkezinde yapacağımız panoramik turumuzun ardından Bakırcılar Çarşısı'nda serbest zaman veriyoruz. Erzincan'ın Tercan ilçesine ulaşıyoruz. Saltukoğulları Hükümdarı II. İzzettin Saltuk'un kızı Mama Hatun Türbesi ve Külliyesi'ni ziyaret ediyoruz. Türk tarihinde önemli, efsanevi kadın savaşçı ve idarecilerden olan Mama Hatun Türbesi enteresan türbe mimarisi ile de dikkat çekiyor. Gezimize devam ederken Aşkale üzerinden Dadaşlar diyarı Erzurum'a varıyor ve otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Erzurum otelimizde.

Konaklama Hoteli:  4*Palan Hotel



3 Gün:

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında Erzurum'u gezmeye 1991 yılında Turizm Bakanlığı tarafından onarımdan geçirilen ve halen müze olarak kullanılmakta olan Yakutiye Medresesi ile başlıyoruz. Erzurum'daki ilk Osmanlı Camisi olan ve dönemin mimarbaşı olan Mimar Sinan'a Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılan ve bugün kendi adıyla anılan camiyi ziyaret ettikten sonra Rüstem Paşa Kervansaray’ında (Taşhan) serbest zaman veriyoruz. Vereceğimiz serbest zamanda Oltu Taşı çarşılarında gezebilir, Alışveriş yapabilirsiniz. Ardından Erzurum'un sembolü olan Çifte Minareli Medreseyi ve Ulu Camii’yi gezip Erzurum Evleri arasında yapacağımız keyifli yürüyüş sonrasında Sultan Melik Mahallesinde bulunan ve Anadolu'daki mezar anıtlarının en güzel örneklerinden biri olan Üç Kümbetleri ziyaret edip ardından Erzurum savunmasının ve Anadolu'nun en büyük kahramanlarından Nenehatun’un mezarının da bulunduğu Aziziye Tabyalarını panaromik olarak görüyoruz. Sonrasında Selçuklular, Bizanslılar arasında yapılmış yüzyıllık çarpışmalardaki ilk büyük meydan muharebesi olan Pasinler Meydan Muharebesinin gerçekleştiği bölgeden geçiyoruz ve Bingöl Deresi ile Pasinler Deresinin birleşerek Aras Nehri'ni oluşturduğu bölgede bulunan ve İlhanlı döneminde yapılmış olan Çoban Dede Köprüsü‘nü görüyoruz ve fotoğraf molası vererek yolumuza devam ediyoruz. Horasan üzerinden geçip yolumuzun üzerinde bulunan Peri Bacaları örneklerini ve Obsidyen yataklarını görerek 1919 yılında Kafkasya projesini gerçekleştirmek için başlatılan sonunda bir drama dönüşen büyük harekâtın yapıldığı Sarıkamış'a ilerliyoruz. Yolumuz üzerinde yer alan Sarıkamış Şehitler Anıtında vereceğimiz fotoğraf molasının ardından Kars´a varıyoruz. Ülkemizin en doğusunda olmasına rağmen, aslında Kafkasya'nın en batısında olan, yani hem doğulu, hem batılı özellikleriyle çevresindeki Erzurum, Ağrı, Iğdır gibi illerden kültürel anlamda çok farklı, kıpır kıpır sokakları hayat dolu bir şehirdir Kars. 1877 yılından sonraki 40 yıl boyunca Rus işgalindeyken yeniden kurulan şehir, Baltık mimarisinin ülkemizde en iyi izlenebileceği merkezdir. Birbirini 90 derecelik açıyla kesen sokaklar, cepheleri süslü, kesme taş binalar ve daha niceleri. Kars'ı çok seveceksiniz. Kars Kale’sini panoramik olarak görüyoruz. Ardından Arpaçay'ın kenarında kurulmuş Ani Harabeleri‘ne gidiyoruz. Batı Kafkasya’nın en önemli tarihne sahip olan Ani, Ermeni kültürünün en önemli yapıtlarının yer aldığı eserleri de bünyesinde barındırmaktadır. Gezeceğimiz yerler arasında Katedral, Surp Kırkor, Surp Pırgıc (Keveli Kilisesi),Selçuklu eserlerinden Menücehr Camii, Ebul Muhammeran Camii, Sultan Sarayı'nı geziyoruz. Buradaki gezimizin ardından otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Kars otelimizde.

Konaklama Hoteli: Kars Kale Otel



4 Gün:

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, Posof Türk gözü Sınır Kapısına ulaşıp çıkış işlemlerimizi yaptıktan sonra GÜRCİSTAN’a giriş yapıyor ve Tiflis'e doğru yol almaya başlıyoruz. Kars platolarından doğan Kura Nehri eşliğinde Tiflis’e doğru ilerlerken, önce Abhazya Türklerinin yoğun yaşadığı AKHALTSIKHE şehrine, oradan da Bakü Tiflis - Ceyhan Boru Hattı projesinin kilit noktalarından birisi olan ve Orta Çağ kaleleriyle dolu tabiat harikası olan BORJOMİ ye ulaşıyoruz. Buralarda alacağımız panoramik fotoğrafların ardından Borjomi parkta bir saatlik bir yürüyüş yaptıktan sonra Gürcistan'ın eski başkenti olan MTSKHETA'nın yürüyerek gezilmesi. Ortacağ Gürcistan'nın en görkemli yapılarından biri olan SVTITSKOVELI KİLİSESİ 'nin gezilmesinden sonra UNESCO DÜNYA KÜLTÜR MİRASI listesinde yer JVARI MANASTIRI’ na araçla çıkıyoruz. Buradan kuşbakışı MTSKHETA 'yı seyredip fotoğraf çektikten sonra Tiflis’e hareket ediyoruz. Akşam yemeğimizi (ekstra) Gürcü Kafkas gecesi eşliğinde yöresel yemeklerle ve içeceklerle restoranda alıyor ve otelimize gidiyoruz. Dileyen misafirlerimiz otelden ayrılarak Tiflis'in akşam manzaralarını yaşayabilir.  Konaklama otelimizde.

Konaklama Oteli: ibis Tbilisi Stadium Hotel



5 Gün:

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrasında gezeceğimiz yerler arasında; Sameba Katedrali, Eski Tiflis: Haydar Aliyev Parkı, Tarihi Tiflis Hamamlar Sokağı, İncir Vadisi ve Şelalesi, 1811 yapımı Cuma Camii, Tiflis Avrupa Meydanı, Tiflis’in kurucusu kral 1. Vahtang Heykeli, Narikala Kalesi’ne Teleferik ile çıkılması ve Kuşbakışı Tiflis Manzarası, 1958 yılında yapılan Gürcü Anası Heykeli yer alacak. Öğle Yemeği molamız ardından Tiflis’lilerin meşhur Ressamlar Çarşısı ve Eskiciler Pazarı’na hareket ediyoruz. Burada biblolar, sovyet madalyaları, kuş tüğünden yapılan tablolar, plaklar, değerli taşlar, magnetler, geleneksel Kafkas kıyafetleri ve yöresel ürünleri alabileceksiniz. Sonrasında Tiflis Kaplumbağa Gölü’ne hareket ediyoruz. Rakım olarak 685 mt. yükseklikte bulunan bu volkanik gölü ve güneş saatini keşfediyoruz. Gezimize devam ederken ülkenin en meşhur caddesi olan Sanat Caddesi’ni ziyaret ediyoruz. Panaromik olarak göreceğimiz yerler arasında (Shota Rustaveli Caddesi); bu caddede ünlü Gürcü yazarı Shota Rustaveli HeykeliCumhuriyet Meydanı, Çarlık Dönemi Binalar, Tiflis Opera ve Bale Binası, Güzel Sanatlar müzesi, 2. Dünya savaşı sırasında Alman esirler tarafından inşa edilen Gürcistan Meclis Binası, Özgürlük Meydanı, Gürcü Sembolü Aziz George Heykeli, Tiflis il Genel Meclis Binası ve Akşam yemeği için serbest zaman ve otele hareket.

Konaklama Oteli: ibis Tbilisi Stadium Hotel



6 Gün:

 

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, BATUM’a doğru hareket ediyoruz. Batum merkezinde kafelerin ve saat kulesinin bulunduğu PIAZZA MEYDANI’NA gidiyoruz. İzmir‘deki saat kulesinin çok benzeri olan yapının şahane bir özelliği var. Yaz mevsiminde akşamları 19.00’da 5 dakikalığına çeşmelerinden ücretsiz olarak Gürcistan yerel votkası (bir çeşit brandy) chacha akıyor. Bu nedenle diğer ismi CHACHA KULESİ diye anılır. Sonrasında AVRUPA MEYDANI ve MEDEA HEYKEL’ini inceleyip fotoğraflarımızı çekiyoruz. Avrupai tarzda inşa edilmiş eserleri ve binaları gördükten sonra TİYATRO MEYDANI’na yürüyoruz ve DRAA TİYATROSU ve POSEİDON HEYKELİNİ inceledikten sonra Batum sahiline geçiyoruz. Sahilde kısa yürüyüşümüzün ardından  yemyeşil bir doğa, masmavi ve çamurlu nehirler ile beslenen ve bize benzeri zor bulunur keyifli saatler süreceğimiz MAKHUNTSETI KÖPRÜSÜ VE ŞELALE’sini ziyaret edeceğiz. Gitmişken bir de Gürcü kahvesi yudumlarsınız bizim şerefimize. Akşam konaklama Batum otelimizde.

 Konaklama Oteli: 5* Euphoria Hotel

 



7 Gün:

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltımızın ardından Batum’dan ayrılıyoruz.Kapı geçişlerimizi tamamladıktan sonra, Fırtına Vadisi’ne gidiyoruz. Dünyanın korumada öncelikli 200 ekolojik bölgesinden biri olan Fırtına Vadisi’ne geldiğimizde, dileyen misafirlerimizle (ekstra) Zilkale-Palovit Şelalesi turu yaparak Doğu Karadeniz’in en güzel manzaralarını ve Doğu Karadeniz İpek Yolu’nu keşfediyoruz. Yapacağımız bu tur içerisinde filmlere ve dizilere de konu olan Şenyuva (Çinçiva) Köprüsü’nü de görerek, öğle yemeğimizi Fırtına Deresi kenarındaki restoranlarda, yöresel yemeklerden oluşan menü ile alıyoruz. Çamlıhemşin istikametinden ilçenin 19 km. güneydoğusunda 1350 m. rakımda ladin ve kestane ormanları ile kaplı Kaçkarlar’ın ilk durak yeri olan Ayder Yaylası’na çıkıyoruz ve gezimize başlıyoruz. Ayder Yaylası’nın simgesi haline gelmiş olan Kalegon Vadisi içerisindeki Gelintülü Şelalesi’ni Uzun uzun fotoğrafladıktan sonra yaylada serbest zamanda keyifli bir yürüyüş yapıyoruz. Ayder Yaylası’nın yemyeşil Şenlikdüzü çimenlerinde tüm enerjimizi yeniledikten sonra, Çaykara'daki otelimize hareket ediyoruz. Konaklama ve akşam yemeğimiz otelimizde.

Konaklama Hoteli:Çaykara Park Hotel 



8 Gün:

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltımızın ardından rotamızı ülkemizin ve Karadeniz Bölgesinin en önemli tarihi ve turistik gezi alanlarından olan SümelaManastırına çeviriyoruz. Trabzon’un Maçka İlçesi'nin Altındere vadisine hâkim Karadağ’ın eteklerinde sarp bir kayalık üzerine kurulmuş olan Sümela Manastırı, halk arasında "Meryem Ana" adı ile anılır. Vadiden yaklaşık 300 metre yükseklikte bulunan yapı, bu konumuyla manastırların şehir dışında, ormanlarda, mağara ve su kenarlarında kurulma geleneğini sürdürmüştür. Rehberimiz eşliğinde yapacağımız gezi sonrasında, kurtuluş savaş’ımızın başladığı Karadeniz’in en büyük şehri Samsun’a ulaşıyoruz. Öğle yemeğimizde meşhur Samsun pidesi yiyoruz. Ardından Atatürk’ü karargâh subayları ile 16 Mayıs 1919 günü İstanbul’dan alarak 19 Mayıs 1919’da Samsun’a getiren Bandırma Gemisi’ni geziyor ve Samsun şehir turumuz sonrasında Amasya’ya gitmek üzere yola koyuluyoruz.  konaklama yapmak üzere otelimize gidiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Konaklama Hoteli: Lalehan Hotel



9 Gün:

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrası, Osmanlı Devleti'nin arka bahçelerinden olan ve Yeşilırmak’ın şekillendirdiği bu güzel şehirde gezimize başlıyoruz. Osmanlı Devleti'nin şehzadeler kentlerinden biri olan ve Yeşilırmak’ın şekillendirdiği bu güzel şehirde Şehzadeler Parkı’nda yapacağımız kısa bir yürüyüşün ardından Roma döneminden kalma eserler arasında halen kullanılmakta olan Alçak Köprü üzerinde fotoğraf molası veriyor ve yalı boyu evlerini en güzel noktadan fotoğraflıyoruz. Amasya Kalesi’ni ve Helenistik dönemde bölgede hüküm sürmüş Pontus Krallığı’na ait Kaya Mezarlarını panoramik olarak görüp fotoğrafladıktan sonra 1865 yılında inşa edilen Osmanlı döneminin en zarif sivil mimari örneklerinden birisi olan Hazeranlar Konağı’nı (ya da Şehzadeler Konağı) ziyaret ediyoruz. Amasya gezimizin sonuna doğru önce II. Beyazıt Külliyesi’ni görüyor ardından İlhanlılar dönemine ait mumyaların da sergilendiği Amasya Müzesini ziyaret ediyoruz. Amasya turumuzu tamamladıktan sonra Çorum’ a hareket ediyoruz. Meşhur Leblebi alışverişi sonrasında İzmir’e dönüş yolculuğumuza başlıyoruz vereceğimiz kısa molalar sonrasında İzmir’e varıyoruz ve siz saygıdeğer misafirlerimizi aldığımız noktalarda bırakarak bir başka ESCAN TUR organizasyonunda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
Tarih İki Kişilik Odada
Kişi Başı
Tek Kişi Ek Yatak1. Çocuk2. ÇocukTaksitler
14.06.202419.999,00 TL25.199,00 TL 19.999,00 TL0 - 2 Yaş Ücretsiz
3 - 6 Yaş 15.099,00 TL
7 - 12 Yaş 18.949,00 TL
0 - 2 Yaş Ücretsiz
3 - 6 Yaş 15.099,00 TL
7 - 12 Yaş 18.949,00 TL
Taksitler »
19.07.202419.999,00 TL25.199,00 TL 19.999,00 TL0 - 2 Yaş Ücretsiz
3 - 6 Yaş 15.099,00 TL
7 - 12 Yaş 18.949,00 TL
0 - 2 Yaş Ücretsiz
3 - 6 Yaş 15.099,00 TL
7 - 12 Yaş 18.949,00 TL
Taksitler »
30.08.202419.999,00 TL25.199,00 TL 19.999,00 TL0 - 2 Yaş Ücretsiz
3 - 6 Yaş 15.099,00 TL
7 - 12 Yaş 18.949,00 TL
0 - 2 Yaş Ücretsiz
3 - 6 Yaş 15.099,00 TL
7 - 12 Yaş 18.949,00 TL
Taksitler »
20.09.202419.999,00 TL25.199,00 TL 19.999,00 TL0 - 2 Yaş Ücretsiz
3 - 6 Yaş 15.099,00 TL
7 - 12 Yaş 18.949,00 TL
0 - 2 Yaş Ücretsiz
3 - 6 Yaş 15.099,00 TL
7 - 12 Yaş 18.949,00 TL
Taksitler »
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Otobüs ile ulaşım
  • 8 Gece Otel Konaklama
  • Otelde alınan sabah kahvaltısı (8) akşam yemeği (5)
  • Programda belirtilen tüm turlar ve geziler
  • Escan Tur Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti
  • Ayder ve Altındere Milli Park Giriş ücretleri
  • Zorunlu seyahat sigortası (Mesleki sorumluluk sigortasıdır)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • İlk gün yolda alacağımız sabah kahvaltısı
  • Tüm öğle yemekleri
  • Otelde yer alan mini bar ve ekstra harcamalar
  • Müze ve Ören Yerleri Giriş Ücretleri
  • Batum akşam yemeği
  • Tiflis Akşam Yemeği ve Gürcü Gecesi
  • İsteğe Bağlı: Zilkale ve Palovit Şelalesi Turu
  • Yurtdışı Çıkış Harcı Bedeli (150 TL)
  • Seyahat Güvence Paketi Detaylı Bilgi 


Kalkış Yerleri
  • MAVİŞEHİR MAVİBAHÇE AVM ÖNÜ (19:30)
  • BOSTANLI İSKELESİ ÖNÜ (19:40)
  • KARŞIYAKA ESCAN TUR ACENTA ÖNÜ (19:50)
  • GİRNE YUNUSLAR MAVİ KULE (20:00)
  • GİRNE MEVLANA CAMİİ OTOBÜS DURAĞI ÖNÜ (20:05)
  • GİRNE MC DONALD`s KARŞISI (20:10)
  • ALSANCAK LOZAN FUAR KAPISI ÖNÜ (20:20)
  • ÜÇYOL PİZZA PİZZA ÖNÜ (20:30)
  • SUSUZ DEDE DURAĞI (20:40)
  • ÜÇKUYULAR MEYDAN PAMUKKALE YAZIHANELER ÖNÜ (20:50)
  • BORNOVA EGE ÜN. HAST.ÖNÜ (21:10)
Notlar

TUR NOTLARI

*Batum’a TC kimlik numarası yazan TC Nüfus Cüzdanı ile girilebilir Ehliyet vb. kimlikler ile giriş yapılamamaktadır. TC vatandaşı olmayan misafirlerimiz Pasaport ile giriş yapabilirler. Ailesi ile olmayan ve Batum’a geçmek isteyen 18 yaş altı misafirlerimiz için Noterden onaylı Muvafakatname gerekmektedir. SEYAHATE ÇIKARKEN LÜTFEN NÜFUS CÜZDANINIZI YANINIZA ALMAYI UNUTMAYIN.

*Yeni kimlikler için başvurmuş olup hala eski kimliğini kullanan misafirlerimiz Gürcistan girişinde problem yaşamaktadır.

*Kimliklerdeki deformasyona bağlı Gürcistan sınır geçişinde yaşanacak problemlerden ESCAN TUR sorumlu değildir. Gürcistan Bebekler, Çocuklar dâhil kimliklerde Fotoğraf talep etmektedir. ( Fotoğraf olması zorunludur.)

Tur tarihinde iki Ülke arasında İmzalanan pasaportsuz ve vizesiz geçiş antlaşmasının iptali halinde Acentemiz programda değişiklik hakkına sahiptir.

*Batum sınır geçişinde dönemsel yoğunluklardan dolayı geçiş işlemlerinde gecikme yaşanabilir, bu konuda rehberiniz gereken uyarılarda bulunacaktır.

*Gürcistan’ın getirdiği yasada, ülke girişlerinde hiçbir ilacı kabul etmiyor. Önemli rahatsızlığı olan ve mutlaka yanında ilaçlarını bulundurması gerekenler ilaç kullandıklarını doktor raporu ile kanıtlamak zorundadırlar. Raporsuz İlaç bulunduran kişilere hemen yasal işlem yapılmaktadır.
*Otellerden hareket saatlerini rehber belirleyecektir ve iklim koşullarına göre programda değişiklik yapılabilir.  Gezimize; spor ayakkabısı, yaylarda konaklamalarda kalın mont,  fotoğraf makinesi ve bol film, Şemsiye, güneş gözlüğü getirmenizi öneririz.

*Gürcistan’dan Türkiye’ye giriş yaparken eşya getirebilmesi için en az 3 gün konaklamak zorunludur.

*Sümela Manastırı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak restorasyon çalışmaları nedeniyle 18.05.2019 tarihine kadar ziyarete kapalıdır. Tur tarihinizde çalışmalar tamamlanmamış olursa ziyaret yapılamayacaktır.

ÖNEMLİ NOTLAR:

1-Rehberimiz Programını Tamamen Gerçekleştirmek Kaydı İle Programın Seyrinde Değişiklik Yapabilir

2- Triple Odalarda Üçüncü Yatak Normal Yatak Konforunda Olmayabilir. Otel Duruma Göre Misafirlerimize Açılır-Kapanır Yatak ya da Çekyat Verebilir. LÜTFEN ÜÇÜNCÜ YATAK KARARINI SATIŞ ANINDA VERİNİZ.AKSİ TAKDİRDE OTELDE DEĞİŞİKLİK YAPILMAYACAKTIR.

3-İki Yaşını Doldurmuş Her Bireyin Otobüste Koltuk Alması Zorunludur. Otobüslü Turlarda 0-1,99 Yaş Çocuklardan Ücret Alınmaz. Eğer Çocuklar İçin Otobüste Koltuk İstenirse 02-06 Yaş Çocuk Fiyatı Uygulanır. 0-7 Yaş Çocuklar Ek Hizmet Bedeli Ödemez.

4- Koltuk Numaraları Rezervasyon Tarih Sırasına Göre Belirlenir. Turu Erken Satın Alan Misafirler Önde Oturmaya Hak Kazanırlar. Son yolcu sayısına göre araç değişikliği yapılabilir. Bu Durumda Misafirin Turu Satın Aldığı Tarih Değil, Turun Hareket Ettiği Tarih Dikkate Alınır. Misafir Bunu Kabul Ederek Turu Satın Almıştır.

5-Ekstra Turlar, Kişi Sayısına Bağlı Olarak Hareket Eder. Ekstra Bir Turun Gerçekleşmemesi Halinde Misafirin Tazminat Hakkı Doğmaz.Bu Durumda ESCANTUR’un Bir Sorumluluğu Yoktur. Ekstra Tur Fiyatları Değişebilir. Bu Durumda Misafirin Turu Satın Aldığı Tarih Değil, Turun Hareket Ettiği Tarih Dikkate Alınır. Tura Gidilen Dönemdeki Ekstra Tur Fiyatı Geçerli Olur. Misafir Bunu Kabul Ederek Turu Satın Almıştır.

6-Tur Programında Saatler, Normal Hava ve Yol Koşullarına Göre Hesaplanmış Olup, Olası Gecikmelerde, ESCANTUR Sorumluluğu, Misafirin İse Tazminat Hakkı Yoktur.

7-Tur Konaklama Bölgelerinde ve Otellerinde Yoğunluğa Göre Aynı Standartlarda Olmak Kaydı İle Değişiklik Yapılabilir.

8-Tur Öncesi ya da Tur Esnasında Hava Muhalefeti Nedeniyle Yapılamayan Turlardan ESCANTUR’UN Sorumluluğu Yoktur.

9 -Uçaklı Turlarda ESCANTUR Yoğunluğa Bağlı Olarak ve Programı Aksatmamak Kaydıyla; Havalimanı, Havayolu Şirketi ve Uçuş Saati Değiştirme Hakkını Saklı Tutar.

10-Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay süreli ve Yasal olarak geçerli pasaport olması mecburidir. Misafir pasaportlarının hasar görmemiş/yıpranmamış/yırtılmamış olması zorunludur. Kişilerin gidilecek ülkelere giriş için gerekli olan yasal yükümlülükleri yerine getirmeleri zorunludur. Geçerlilik tarihi geçmiş olan Pasaportlardan kaynaklı turun gerçekleşmemesi durumlarında Sorumluluk Misafirlerimize aittir.

11-Escan Tur Yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak Escan Tur`un hiçbir sorumluluğu yoktur. Escan Tur sadece Aracı kurum görevini üstlenmektedir. Şahsi vize başvurularında Escan Tur’un herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.

12-Tura iştirak eden kişilerin, şahsi eşyaları, çantaları, valizleri kendi sorumluluğunda olup, unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan Escan Tur sorumlu değildir. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.

13-18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan Muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.

14-Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ile ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

15-Sınır kapı geçişlerinde alınması zorunlu olan Çıkış harç pulu Tur öncesinde ilgili bankalardan alınabileceği gibi Sınır Kapılarında rahatlıkla temin edilebilir.

16-Sınır kapılarında oluşacak olan yoğunluklardan dolayı yaşanabilecek zaman kayıplarından Escan Tur sorumlu değildir.

17-Seyahat edeceğiniz ülkedeki para birimine göre lütfen beraberinizde bu Ülkelere ait paralar bulundurunuz.

18-Bu Turun Hareketi İçin Minimum Katılımcı Sayısı 30 Olarak Öngörülmüştür. Yeterli Sayıda Çoğunluk Olmadığında Turu 3 Gün Önceden Haber Vermek Kaydı İle İptal Hakkı ESCANTUR’’da Saklıdır. Turun İptali Durumunda ESCANTUR İptalini Bizzat Bildirmek Zorundadır. Yasal Süreç Olduğundan Tazminat Hakkı Yoktur. Ön Ödeme Tutarı Kayıt Tarihinde Rezervasyon Bedelinin Minimum % 30’dur. Turun Hareket Tarihinden 7 Gün Önce Kalan Tur Bedelinin Tamamlanması Gerekir.  En Son Sirkü Bir Önceki Sirküyü Geçersiz Kılar.

 


İptal Şartları

1-ÖDEMELER

A-Kayıt anında rezervasyon bedelinin en az %35'i,kalan bakiyenin gezinin başlamasından en geç 15 gün önce ödenmesi gerekmektedir. Anılan süreler içinde belirtilen ödemelerin gerçekleştirilmemesi halinde yapılan rezervasyon iptal edilerek, bedelin %35'i cayma tazminatı olarak tüketiciye fatura edilir.

B-Erken Rezervasyon indirimli hizmet satın alan tüketici, hizmet bedelinin tamamını erken rezervasyon son kayıt tarihine kadar ödemekle yükümlüdür.

C-Özel ürün ve hizmetlerde bakiyenin,hizmetin başlamasından en geç 60 gün önce ödenmesi gerekmektedir.Cayma tazminatı I/Ana maddesi ile aynıdır.

2-İPTAL

1- Acente,gerekli tüm özeni göstermiş olmasına rağmen gezinin başlamasına veya devamına engel teşkil eden gerekli yolcu sayısı kadar kesin kaydın oluşmaması ve/veya olumsuz hava koşulları, yol engeli, grev, terör, sis,savaş, savaş ihtimali, öngörülemez teknik hususlar ve tüm mücbir sebeplerden dolayı geziyi iptal veya tehir edebilir. Bu durumda tüketicinin tazminat hakkı yoktur.

4. 2- A-Tüketici, hizmetin başlamasına 30 gün kalaya kadar iptal talep ettiğinde ödediği bedelin tamamı kendisine iade edilir.

B-Tüketici, hizmetin başlamasından 29-10 gün evvel sözleşmeyi iptal etmesi halinde gezi bedelinin %50'sini, 10 günden az bir süre kala ise tamamını acenteye ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Tüketicinin tarafından yapılan tarih değişiklikleri  iptal hükmündedir.

C-İndirimli hizmetin iptal/devri halinde tüketici, hizmet başlangıcından tam 20 gün öncesine kadar hizmet bedelinin %50'sini, 7 günden sonra ise hizmet bedelinin tamamını Acente'ye ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

D-Tüketicinin,kendisi veya 1. derece akrabalarının 10 günlük mutat iştigaline engel olan rahatsızlıkları veya ölümlerini tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak resmi kurul raporu ile hizmetin başlamasından önce yazılı ibrazı, iptal/devir maddelerinin istisnasıdır. Tüketici, hizmetin başlamasına tam 7 gün öncesine kadar acenteyi yazılı bildirim şartı ile turu istediği kişiye devredilebilir. Devralan, bakiye ve devir sebebiyle doğan tüm masraflardan devreden ile beraber sorumludur. Tüketicinin başlanıcını kaçırdığı hizmete iştirak edeceğini yazılı olarak bildirmemesi durumunda; acente tüketici adına yapılmış tüm rezervasyon ve hizmetleri 24 saat sonra iptal etme hakkına sahiptir. Bu gibi iptallerde tüketiciye herhangi bir ücret iadesi yapılamaz. Acente gerekli gördüğü durumlarda tüketiciye bildirmek kaydı ile, ilan ettiği veya kayıt aldığı turları gezinin başlamasından evvel kısmen veya tamamen iptal edebilir. Aynı süre içinde, gezi kapsamındaki otel isimlerini, ulaşım araçları ile bunların hareket yerlerinin,programda belirtilmiş ve gezilecek yer olarak gösterilmiş yerlerin ziyaret aralarını değiştirebilir. Tüketici bu değişiklik ve iptalleri kabul etmediğinde, rezervasyonu iptal, ödediği bedeli iade alma hakkına sahiptir.

4.3-GENEL HÜKÜMLER

1-Bagaj ve içeriği ile ilgili her türlü sorumluluk sahibine aittir. Tüketici seyahat edeceği aracı ve konaklayacağı tesisin tabi olduğu yasa ve teemmüllere uymakla mükelleftir.

2-Sağlayıcının ağır kusurundan kaynaklanan bagaj kaybı veya hasarı durumlarında; tüketicinin sağlayıcıya kayıp veya hasar TUTANAĞI düzenlettirmesi halinde, bagajın içinde bulunan eşyaların maddi ve manevi değeri ile sair vasıf ve özellikleri gözetilmeksizin, gezinin toplam bedeli içinde ulaşıma isabet eden kısmının 1/2'si, kaybolan eşya ve valizin maddi ve manevi tazminatı olarak, Acenta tarafından eşya sahibi tüketiciye ödenir. Acenta, kendisine yazılı olarak kıymetleri ile birlikte deklare edilerek alınmış eşyanın her türlü kaybından, hasarından ve çalınmasından, en çok gezinin ulaşım bedeli kadar sorumludur.

3-Satın alınan hizmete ViZE  iŞLEMLERi ve HiZMETLERi dahil değildir. Escan Tur Yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Vize çıkmaması durumunda ücret iadesi yapılmaz.Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak Escan Tur`un hiç bir sorumluluğu yoktur. Escan Tur sadece Aracı kurum görevini üstlenmektedir. Şahsi vize başvurularında Escan Tur’un herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.

4.4-Acente,hizmetin başlamasından sonra meydana gelen mücbir hal,tüketicinin sorumlu olduğu hal ve 3.kişilerin şahsi sorumluluklarından kaynaklanan haller dışındaki sebeplerden sorumludur. Acente sorumluluğu dahilindeki hallerde, tüketici aleyhine olan değişiklikleri TÜRSAB Kütahya Çizelgesi hükümleri uyarınca tüketiciye bedel veya hizmet iadesi şeklinde tazmin edebileceği gibi, aynı zamanda, fiyata dahil olmayan ve gezi esnasında tüketiciye verilen ek ve / veya alternatif düzenlemeler ile de telafi yoluna gidebilir. Ek veya ikame hizmetleri tüketici tarafından alınıp kullanılması,bedel iadesi ve tazminat hakkını ortadan kaldırır.

4.5-Tüketici,rehber,tesis,acente ve ulaşım aracı yetkililerinin satın alınan hizmetle bildirdiği kurallara uyacağını;3.kişilerin can, mal ve huzuruna saygı duyacağını aksi takdirde hizmeti haklı nedenle alamayacağını ve iade hakkının bulunmadığını kabul eder.

4.6-Tüketici, ifa edilen hizmetin kusurlu olduğundan bahisle terk etmesi halinde, turu terk ettiği Acente Yetkilisine ve konakladığı otele sebepleri ile birlikte yazılı olarak bildirmek zorundadır.Aksi halde tüketici turu terk etmiş sayılmaz ve hizmeti alıp kullanmış addolunur.

4.7-Tüketicinin şikayetçi olduğu hususları hizmetin ifası sırasında yazılı olarak Acente'ye bildirmesi iyi niyetli tüketicinin iş birliği yapma ve özenli davranma borcudur.

4.8-Sözleşmede imzası bulunmayan ancak sözleşmeye konu hizmete katılan tüketici(ler) de kendi adlarına kayıt yaptırmakla görevlendirdikleri tüketici(ler)nin bu sözleşmeyi okuyup imzalaması ile, sözleşme hükümlerini kabul ve taahhüt etmiş sayılırlar. Acente'nin sözleşmede imzası bulunan tüketici(ler)ye ödemiş olduğu fazla miktar ya da hizmet bedelinin tahsili için rücu hakkı saklıdır.

4.9-1618 SY. Yasanın 12. maddesi uyarınca;paket tur hizmeti satın aldığı taktirde paket turun eksik yada hiç verilmemesi halleri sigorta ile teminat altına alınmıştır. Teminat kapsamı paket tur bedeli kadardır.

4.10-Tüketici, sözleşme konusu hizmetin kendisine veya gösterdiği kişiye ifası için iş bu sözleşmenin geçerlilik kazanmasından itibaren (7) gün içinde acenteye yazılı bildirimle başvuru yaparak ve tur kayıt formu asıllarını acenteye ulaştırarak cayma hakkına sahiptir. Bu belgelerin ulaşmasını takip eden 10 gün içinde hizmet bedeli tüketiciye iade edilir.Fatura aslı gönderilmez ise, KDV ve sair yasal yükümlülükler iade edilmez.

4.11-Acentenin sözleşmeye kısmen ya da tamamen uymaması hallerinde ödenecek tazminatın hesaplanmasından TÜRSAB KÜTAHYA ÇİZELGESİ maddeleri uygulanır.

4.12-Tüketici sözleşme konusu ürünün hizmetin nitelikleri , satış fiyatı ve ödeme şekli ile ifaya ilişkin tüm ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder.

https://escantur.com/izmir-cikisli-bir-baska-karadeniz-escan-turu.html
Escan Turizm Seyahat Acentası
Yalı caddesi No:148/A Karşıyaka/izmir
0232 364 64 02


Bu çıktı 19.04.2024 11:11 tarihinde verilmiştir. Escan Turizm Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.