Fransa- İtalya- İsviçre- Liechtenstein Avusturya- Almanya eski program Tur Programı

 

ALPLER GÖLLER

İSVİÇRE- İTALYA- FRANSA

 

Milano, Lugano, Como, Luzern, Zürih, Bern, Lozan, Möntrö

 Cenevre, Annecy, Colmar, Strasbourg

 

İzmir'den İzmir'e Direk Uçak

29 Eylül 03 Ekim / 4 Gece 5 Gün

 

 

Kalkış Yerleri: Sabah saat 10:00’da Adnan Menderes Havalimanı’nı Dış Hatlar Terminalinde buluşma.
PROGRAM
1 Gün:

29 EYLÜL 2022   /   İZMİR-BERGAMO-MİLANO     

Sabah saat 10:00’da Adnan Menderes Havalimanı’nı Dış Hatlar Terminalinde buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinden sonra Sunexpress Havayolları tarifeli seferi ile saat 12:30’da hareket. Yerel saat ile 14:35'te Bergamo’ya ulaşıyoruz. Bizi bekleyen aracımıza yerleşip, Milano merkeze geçiyoruz. Öncelikle şehir turumuzu yapıyoruz. Duomo Katedrali, La Galeria(Galleria Vittorio Emanuele) ve La Scala Meydanı, Da Vinci Heykeli görülecek yerler arasında. Sonrasında, alış veriş için zaman alıyoruz. Akşamüzeri otelimize hareket edip, yerleşiyoruz. Konaklama Milano’da otelimizde.



2 Gün:

30 EYLÜL 2022  / MİLANO-CERN-CENEVRE  

Sabah kahvaltısının ardından, öncelikle yol güzergahımızda peri masallarını andıran güzellikteki villaları ve rengarenk boyanmış balıkçı tekneleri olan Como Gölü’ne uğruyoruz. Daha sonra, İsviçre’ye geçip en şık ve varlıklı göl kasabalarından Lugano’yu panaromik olarak görüyoruz. Muhteşem Alp Dağları manzaraları eşliğinde ilerleyip, öğleden sonra Luzern‘e ulaşıyoruz.. Şehir turumuzda, kaya içerisine oyulmuş ünlü Yaralı Aslan Anıtı, Tarihi Şapel köprüsü, Barok tarzdaki evleri, Opera Binası ve Luzern Gölü göreceğimiz yerler arasında. Akşamüzeri 1 saatlik yolculukla Zürih’e geçip, turumuzu yapıyoruz. Şehrin tarihi merkezi olan Lindenhof, şehirden adını alan Zürih Gölü, Münster Köprüsü, Münster Kilisesi, St. Peter Reform Kilisesi, Saat Kulesi ve 12. Yüzyıldan kalma Zürih Katedrali görülecek yerler arasındadır. Akşamüzeri otelimize yerleşiyoruz. Konaklama Zürih‘te otelimizde.



3 Gün:

01 EKİM 2022 /  ZÜRİH-STRASBOURG-EGUISHEIM-COLMAR-MULHOUSE 

Sabah kahvaltısından sonra, Ren Nehri’nin ötesine yani Fransa’ya geçip, Strasburg’a ulaşıyoruz. Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi’ne ev sahipliği yapan şehirde şehir turumuzu yapıyoruz. Notre Dame Katedrali, Goethe Meydanı, Unesco miras listesindeki Gutenberg Heykeli, Grand Île, Ren Nehri’nin kolu olan İll Nehri’nde köprüler etrafında kurulu Petite France (Küçük Fransa) semtini görüyoruz. Avrupa’nın Noel Başkenti olarak anılan şehirde alışveriş için zaman alıyoruz. Öğleden sonra, Fransa’nın Alsas-Loren bölgesinin içlerine doğru ilerliyoruz. “Fransa’nın en güzel köyü” ünvanını taşıyan ve yıllardır çiçeklendirmesi ile yıllardır ödüller alan Eguisheim Köyü’ne varıyoruz. Evlerden sokaklara doğru uzanan rengârenk çiçeklerle bezeli köydeki gezimizin ardından Colmar’a geçiyoruz. Colmar’ın eski şehir kısmında yani Petite Venise (küçük Venedik)’te, ismini veren kanal boyunca otantik kasabanın tadını çıkarıyoruz. Akşamüzeri Mulhouse- FRANSA’daki otelimize yerleşiyoruz.



4 Gün:

02 EKİM 2022   /  BERN-MONTRÖ-LOZAN-CENEVRE    

Sabah kahvaltısının ardından, Bern’e gidiyoruz. Bern; U şeklinde bir kıvrım yaparak tarihi şehri kucaklıyormuşçasına saran Aare Nehri’yle, köprüleriyle, ayılarıyla, çiçekleri, çeşmeleri, kırmızı tramvayları, tarihi evleri ve sakinliğiyle akıllarımızda kalıyor. Sırasıyla, nehrin sarmaladığı Bern’in tarihi alanı Altstadt, Barengraben (Ayı Parkı), Nydeggbrücke, Astronomik Saat, Merkez Bankası, Parlamento Binası görülüp, Baarenplatz’ta alışveriş zamanı alıyoruz. Yürüyüşle yapılan bu turumuzda Einstein Müzesi’ni de ziyaret ediyoruz. Daha sonra Leman Gölü kıyısındaki, şirin kent Möntrö’ye hareket. Freddie Mercury, Charlie Chaplin, Nabokov gibi ünlülerin heykellerinin bulunduğu sahil kıyısında fotoğraf molası. Daha sonra, Boğazlar rejimine ilişkin olarak 20 Temmuz 1936’da imzalanan Möntrö Boğazlar Sözleşmesi’nin imzalandığı Montreux Hotel’i görüyoruz. Otel aynı zamanda Deep Purple, Michael Jackson, Mick Jagger, B.B. King, Ray Charles ve Ella Fitzgerald gibi Möntrö Caz Festivali’ne katılmış ünlülerin de konaklama mekanı. Sonrasında, İsviçre'nin kültürel başkenti Lozan’a geçiyoruz. Türkiye cumhuriyeti tarihinde ayrı bir öneme sahip olan şehirde; Lozan Antlaşmasının imzalandığı Rumini Sarayı’nı(Lozan Üniversitesi) görüyoruz. Leman Gölü kenarına inerek Lozan Anlaşmasının görüşmelerinin yapıldığı ve günümüzde anlaşmanın imzalandığı masanın bulunduğu Beau-Rivage Palace otelini ve Uşi Anlaşmasına adını veren muhteşem manzaraya sahip, Ouchy Şatosu’nu görüyoruz. Akşamüzeri Cenevre’ye geçiyoruz. Konaklama Cenevre yakınlarında Fransa kısmında otelimizde.



5 Gün:

03 EKİM 2022  / CENEVRE-ANNECY-LYON-İZMİR     

Sabah kahvaltısının ardından, Cenevre merkeze geçiyoruz. Mont Blanc Köprüsü, Notre Damme Adası, Birleşmiş Milletler ve Kızılhaç binaları, İngiliz Bahçesinde’ki(Jardin Anglais), saat endüstrisinin merkezlerinden Cenevre'nin sembollerinden Çiçek Saat (flower clock) ve dünyanın en büyük çeşmesi diyebileceğimiz Jet d’eau(Su jeti) görülecek. İsviçre’nin ünlü çikolata, saat ve peynirlerinin alışverişi için serbest zaman alacağız. Ayrıca, İsviçre’ye özgü; uzun çatalları ve köy ekmeğiyle servis edilen, Fondü tadımı şansımız olabilir. Sonrasında, Fransa’nın Venedik’i diye tanınan Annecy’ye hareket ediyoruz. Thiou Nehri üzerinde kurulu Le Palais de I'lle, Saint Pierre Katedrali görülüp, göl kenarında serbest zaman alınacak. Akşam saatlerinde Lyon’a hareket. 1,5 saatlik yolculukla ulaşıp, Bagaj ve check-in işlemlerinin ardından Sunexpress Havayollarının 22:50 uçuşuyla hareket ediyoruz. Saat 03:05’te İzmir’e ulaşıp, başka  organizasyonunda buluşmak dileğiyle ayrılıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  •  İzmir-Milano / Lyon-İzmir Uçak biletleri
  •  Havaalanı Vergileri
  •  Havaalanı-Hotel-Havaalanı Transferleri
  •  3* Otellerde kahvaltı dahil konaklama
  •  Tüm Şehir Turları ve Çevre gezileri
  •  Şehir Giriş Ücretleri
  •  Türkçe rehberlik hizmetleri
  • Zorunlu seyahat sigortası (Mesleki sorumluluk sigortasıdır)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Vize Ücreti 170 Euro (Yeşil Pasaporta Vize yoktur)
  • Tüm öğle ve Akşam yemekleri
  • Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
  • Otelde yer alan mini bar ve ekstra harcamalar
  • Yurtdışı Çıkış Harç Pulu (150 TL)
  • Seyahat Sağlık Sigortası (20 Euro) 
  • 70 Yaş Üzeri Ek Sürprim Sigorta Ücreti (20 Euro)


Kalkış Yerleri
    Notlar

    1-Escan Tur Paket tura katılacak sayının yeterli olmaması durumunda 20 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir. Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez.

    2- Escan Tur Zorlayıcı nedenlerin bulunması halinde; tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir.

    3- Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay süreli ve Yasal olarak geçerli pasaport olması mecburidir. Misafir pasaportlarının hasar görmemiş/yıpranmamış/yırtılmamış olması zorunludur. Kişilerin gidilecek ülkelere giriş için gerekli olan yasal yükümlülükleri yerine getirmeleri zorunludur. Geçerlilik tarihi geçmiş olan Pasaportlardan kaynaklı turun gerçekleşmemesi durumlarında Sorumluluk Misafirlerimize aittir.

    4- Escan Tur Yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak Escan Tur`un hiç bir sorumluluğu yoktur. Escan Tur sadece Aracı kurum görevini üstlenmektedir. Şahsi vize başvurularında Escan Tur’un herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.

    5- Tura iştirak eden kişilerin, şahsi eşyaları, çantaları, valizleri kendi sorumluluğunda olup, unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan Escan Tur sorumlu değildir. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.

    6- 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan Muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.

    7- Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ile ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

    8-Sınır kapı geçişlerinde alınması zorunlu olan Çıkış harç pulu Tur öncesinde ilgili bankalardan alınabileceği gibi Sınır Kapılarında rahatlıkla temin edilebilir.

    9- Sınır kapılarında oluşacak olan yoğunluklardan dolayı yaşanabilecek zaman kayıplarından Escan Tur sorumlu değildir.

    10-Paket tur programı katılımlarında, katılımcı sayısına göre küçük araç tahsis edilebilir.

    11-Acenta zorunluluğu kaldığı durumlarda (Yol ve Hava şartları vb. ) daha önceden belirlenen tur programını değiştirebilir. Ziyaret edilen yerlerde taşıma kurumlarının otellerin sorumluluğunda olan durumlarda meydana gelebilecek aksaklıklardan Escan Tur sorumlu tutulamaz.

    12-Seyahat edeceğiniz ülkedeki para birimini Lütfen beraberinizde bulundurunuz.


    İptal Şartları
    https://escantur.com/izmir-cikisli-alpler-goller-fransa-turu.html
    Escan Turizm Seyahat Acentası
    Yalı caddesi No:148/A Karşıyaka/izmir
    0232 364 64 02


    Bu çıktı 18.04.2024 12:32 tarihinde verilmiştir. Escan Turizm Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.