İTALYA TURU OTOBÜSLÜ Tur Programı

Gümülcine- Selanik- Yanya- Bari- Pompei- Napoli- Roma-Vatikan-Floransa-Pisa-Bologna-Venedik-Zagreb-Belgrad-Sofya 

Pompei Antik Kenti ve Pisa Kulesi

Roma Eğlencesi ve Gondol Turu 

Murano-Burano Adası 

Roma 2 gece Konaklama Farkı ile...

Ekstra Tur Yok!!!

8 Gece 8 Gün  

Kalkış Yerleri: 17:00 Üçkuyular Meydan Pamukkale Yazıhaneler önü,17:10 Susuz Dede Durak,17:20 Üçyol Kamil Koç Yazıhanesi önü,17:30 Alsancak Fuar Kapısı Önü,17:45 Bornova Ege Üniversitesi Hastanesi önü, 18:00 Karşıyaka Escan Tur Acenta önü, 18:10 Girne Yunuslar Mavikule, 18:20 Bostanlı İskelesi önü, 18:30 Mavibahçe Alışveriş Merkezi Karşısı
PROGRAM
1 Gün:

İZMİR–GÜMÜLCİNE-SELANİK-GEMİ

Akşam 17:00'da Üçkuyular Meydan Pamukkale Yazıhaneler önü,17:10’da Susuz Dede Durak,17:20’de Üçyol Kamil Koç yazıhanesi önü,17:30 Alsancak Lozan Fuar Kapısı Önü ,17:45’te Bornova Ege Üniversitesi Hastanesi önü, 18:00’da Karşıyaka ESCAN TUR Acenta önü, 18:10’da Girne Yunuslar Mavikule, 18:20’de Bostanlı İskelesi önü, 18:30’da Mavi Bahçe Alışveriş Merkezinden misafirlerimizi aldıktan sonra yolculuğumuza başlıyoruz. Ayvalık,Çanakkale,Keşanyolu üzerinden İpsala sınır kapısına ulaşıyoruz.Sabah saatlerinde, Türk sınır kapısındaki pasaport ve gümrük işlemlerinden sonra, Meriç Nehri’ni geçerek Yunanistan Kipi Sınır Kapısı’ndaki pasaport ve gümrük işlemlerimizin ardından, Egnatia Odos Otoban yolunu takip ederek Gümülcine’ye ulaşıyoruz. Sabah kahvaltımızı uygun bir tesiste aldıktan sonra, kısa ve keyifli bir yolculuk sonrasında Selanik’e doğru yola çıkıyoruz. Selanik’e varışımıza müteakip panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Yapacağımız panoramik şehir gezimizde, Kordon, Beyaz Kule, Döner Kule, Fuar, Selanik Kalesi, Osmanlı ve Bizans eserlerini görüyoruz. Yunanistan’ın en büyük Kilisesi olan Aya Dimitros Kilisesi ve şu an Türk Konsolosluğu’nun da bahçesinde bulunduğu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Evini ziyaret ettikten sonra, Ali Paşa’nın şehri olarak da bilinen Yanya şehrine gidiyoruz. Yanya, Yunanistan coğrafyası içinde bulunan ve en uzun Osmanlı hükümdarlığında kalan şehirlerden de biri. Bir zamanlar Yunanistan’ın en büyük şehriymiş Yanya. Yanya tarihi merkez turumuzda; Bizans Kalesi, Saat Kulesi, Aslan Paşa Camii, Fethiye Camii, Ali Paşa Sarayı’nı görüyoruz. Ziyaretlerimizi tamamladıktan sonra, İtalya’ya gitmek üzere limana gidiyoruz ve gemi yolculuğumuza başlıyoruz. Geceleme gemide (Pullman Koltuk).



2 Gün:

BARİ-NAPOLİ-POMPEİ-ROMA

Sabah saatlerinde, Güney İtalya’nın en gelişmiş şehri olan Bari’ye ulaşıyoruz. İtalo-Greco ve Norman kültürünün izlerini taşıyan gezginlerin son dönemlerde keşif listesinin başına yazdıkları önemli bir liman şehri, Limandan ayrılıyor ve Pompei Antik Kentine hareket ediyoruz. M.S.79’da Vezüv Yanardağ’ının patlaması sonucu yeryüzünden silinen ancak 1820'li yıllarda İtalyan arkeolog, Giuseppe Fiorelli'nin sistemli kazılarıyla gün yüzüne çıkartılmış Pompei Antik Kentinde Kültür Turumuzu geçekleştirmek üzere, Napoli yakınlarındaki Pompei Antik Kentine ulaşıyoruz. Profesyonel Tur Rehberi eşliğinde gerçekleştireceğimiz kapsamlı kültür turu sonrasında önerimiz; İtalyan rivierasının en leziz organik ürünleriyle hazırlanan "Pasta al pomodoro"(Domatesli Makarna Parmigiano peyniri ile) ve Odun ateşinde, taş fırında özenle pişirilen Napoli Pizza'nın tadına bakmanız. İtalya'nın egzotik liman kentlerinden biri olan Napoli ‘ye Pompei Antik kenti ziyaretimiz sonrasında ulaşacağız. Napoli'de şehir turumuzda, Galleria Umberto Primo(Birinci Umberto Galeriyası), CastelNuovo (Yeni Kale), Piazzadi Plepscito (Plepscito Meydanı), San Carlo Tiyatrosu göreceğimiz yerler arasında. Napoli İtalya'nın kural tanımayan çocuğu olarak tanımlanıyor olsa da İtalya'nın karakteristik özelliklerini sergileyen en önemli ve romantik şehirlerinden birisi. Napoli'de gerçekleştireceğimiz serbest zaman sonrasında Roma'ya doğru yola çıkıyoruz. Geceleme Roma'daki otelimizde. 4* Holiday inn vb.



3 Gün:

ROMA-VATİKAN-ROMA

Sabah kahvaltısını otelimizde aldıktan sonra, Roma şehri turumuza başlıyoruz; İmparatorluk döneminde "CaputMundi" (Dünya'nın Başkenti) olarak anılan Şehir  unutulmaz olmasının yanı sıra birçok önemli kültürel eseri de tarihi merkez içerisinde ziyaretçilerine sunan bir açık hava müzesi niteliğinde; Roma Şehir merkezinde göreceğimiz yerler; Costantino Zafer Takı, Colosseo, İmparatorlar Caddesi, Roma ve Traino Forumları, Vittoriano Anıtı, Venezia Meydanı, Corso Caddesi, Aşk çeşmesi, İspanyol Merdivenleri, AlbertoSordiGaleriyası, Colonna ve Monte Cilerio Meydanı, Panteon Tapınağı, Rotonda Meydanı, Navono Meydanı, Cassazione Palası, Sant'Angelo Kalesi. Şehir turumuz sonrasında Roma il sınırları içerisinde yer alan Hristiyanlık dininin Katolik mezhebinin yönetim merkezi, dünyanın en küçük ülkesi Vatikan'ı ziyaret ediyoruz. San Pietro Meydanı ve Rönesans dönemi sanatçılarının eserleri ile dekore edilmiş kutsal San Pietro Basilikası göreceğimiz yerler arasında. Sonrasında otelimize dönüyor ve dileyen misafirlerimiz ile ışıklar içinde bir Roma gecesi eğlencesi için otelden ayrılıyoruz. Geceleme Roma’daki otelimizde. 4* Holiday inn vb.



4 Gün:

ROMA-FLORANSA-PİSA

Sabah kahvaltısını otelimizde aldıktan sonra rotamızı FirenzeFloransa'ya çeviriyoruz. Birbirini dik kesen dar sokakların geniş meydanlarla buluştuğu Rönesans Dönemi taş eserlerin ansızın karşımıza çıktığı muhteşem Şehir Firenze Floransa adeta bir açık hava müzesi; Profesyonel tur rehberimiz eşliğinde gerçekleştireceğimiz kapsamlı kültür turumuzda DuomoKatedral, Vaftizahne ve cennetin kapısı, Santa Croce Kilisesi, Piazza Della Signoria, Palazzo Vecchio, Uffizzi Galerisi, Arno Nehri üzerindeki Ponte Vecchio göreceğimiz yerler arasında. Floransa'da gerçekleştireceğimiz serbest zaman için önerimiz İtalya mutfağının eşsiz tatlarından birisi olan Fiorentina tarzında pişirilen etin tadına bakmanızı tavsiye ederiz. Öğle yemeği için vereceğimiz serbest zamanın ardından Pisa şehrine hareket ediyoruz. Piazzadei MiracoliMucizeler Meydanında yer alan yaklaşık 15.000 tonluk anıtsal - dinsel bir mimari örneği olan Pisa kulesi,Vaftizhane ve Pisa Katedralini rehberimiz eşliğinde gezerek burada bir fotoğraf molası veriyoruz. (Piazza dei Miracoli) mucizeler meydanında gerçekleştireceğimiz serbest zaman içerisinde dileyen misafirlerimiz hediyelik alışverişlerini gerçekleştirebilirler. Sonrasında konaklamamızı gerçekleştireceğimiz otelimize hareket ediyoruz. Geceleme Floransa’daki otelimizde. 4*Hotel Delta Florance vb.



5 Gün:

FLORANSA -BOLOGNA-VENEDİK

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Bolognaya hareket ediyoruz. Bologna şehir turumuzda, Bologna’nın merkezi olarak kabul edilen Piazza Maggiore (Büyük Meydan), meydanın hemen arkasında bulunan Nettuno Çeşmesi, Eski Borsa Binası, Avrupa’nın ilk üniversite binası, Quadrilatero (Eski pazar), Bologna’nın simgesi Garisenda ve Asinelli kuleleri görülecek yerler arasında. Bologna şehir turumuz sonrasında Venedik’e gitmek üzere yola çıkıyoruz ve öğle saatlerinde Venedik’e ulaşıyoruz., İtalya'nın Romantik şehri Venedik keşif rotamızda; Sırası ile, birçok önemli olaya tanıklık eden Piazzadi San MarcoSan Marco Meydanı, Palazzo Ducale Dükler Sarayı ve Basilicadi San Marco San Marco Bazilikası, Campan ile Maggiore Çan Kulesi ve Torredell'orologio Saat Kulesi, Pontedei Sospiri Ahlar köprüsü ve Rialto Köprüsüde göreceğimiz yerler arasında. Gezi sonrası Venedik’te vereceğimiz serbest zaman içerisinde dileyen misafirlerimiz çeşitli deniz ürünlerinin tadına bakabilir ve dar kanallarda keyifli gondol turunu gerçekleştirebilir. Gondol turu sonrası ise öncesinde belirlemiş olduğumuz teknemiz ile Venedik sokaklarındaki dükkanları süsleyen Murano camlarının doğuş noktası olan Murano-Burano adasına doğru hareket ediyoruz. Sırası ile Murano ve Burano adası turlarımızı da gerçekleştirerek Venedik merkeze geri dönüyor ve otobüsümüz ile buluşarak konaklamamızı gerçekleştireceğimiz otelimize hareket ediyoruz. Geceleme Venedik’teki otelimizde. 4*Hotel Albatros vb.



6 Gün:

VENEDİK- BLED - ZAGREB-BELGRAD

Otelde alacağımız kahvaltı sonrası Slovenyanın incisi Bled Gölüne hareket ediyoruz. Burası, Slav halkının Avrupa’da ilk yerleştiği yerlerden biri, nitekim M.Ö. 800 yılına dek uzanan bir geçmişi bulunuyor. Gölün ortasında bulunan Assumption of Mary Pilgrimage Kilisesi, Avrupa’daki en eski ibadethanelerden biri sayılıyor. Bled aynı zamanda doğa yürüyüşleri, harika manzaralar ve farklı outdoor sporları gibi pek çok aktiviteyi de bünyesinde barındıran bir yer. Bled gezimizi tamamladıktan sonra, Serbest öğle yemeği molası sonrasında ise bu güzel şehri arkamıza bırakarak Hırvatista’nın başkenti Zagreb’e hareket ediyoruz. Hırvatistan sınırları içerisinde vereceğimiz molalarla birlikte Avrupa’ya bir açılış kapısı olarak yüzyıllar boyu kullanılmış olan çok önemli bir şehre sahip olan Sırbistan’a akşam saatlerinde giriş yapıyor ve Başkent şehri Belgrad’a ulaşıyoruz. Konaklama Belgrad’taki otelimizde.4*Theater Hotel vb.                              



7 Gün:

BELGRAD - SOFYA

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra Canlılığın ve hareketliliğin yeni sembolü Avrupa’nın en eski kentlerinden biri olan Belgrad şehir turumuza başlıyoruz. Türk döneminin muhteşem oyma tavanları ile süslü Eski Saray, Bin yıl anıtı, Sava Nehri'nin Tuna'ya katıldığı noktada Fatih Sultan Mehmed'in, uğruna yaralandığı ama fethinin Kanuni Sultan Süleyman'a nasip olduğu, Osmanlı donanmasının ikmal merkezlerinden Belgrad Kalesi, Kale Meydanı, Taş Meydan, Askeri Müze, Şehit Ali Paşa'nın Türbesi, Bayraklı Camii görülecek yerler arasında. Burada vereceğimiz öğle yemeği molası sonrasında otobüsümüz ile buluşuyor ve Bulgaristan’a hareket ediyoruz. Konaklama Sofya’daki otelimizde.4* Silver Hotel vb.



8 Gün:

SOFYA-İZMİR

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra Bulgaristan’ın tarihi başkenti Sofya’yı geziyoruz. Doğu Avrupa’nın en önemli kentlerinden biri olarak hem kültürel hem de ticari anlamda büyük bir potansiyeli barındırıyor. 2500 yıllık bu güzel şehir, yaklaşık 500 yıl boyunca Osmanlı idaresi altında kalmıştır. Bu sürede pek çok eserin kazandırıldığı kent, tarihin daha erken dönemlerine ait pek çok zenginliğine sahip çıkıyor. St. Nedelya kilisesi, Rotonda Kilisesi, Rus Kilisesi, Aya Sofya Kilisesi, Aleksander Nevski Katedrali, Başbakanlık, Parlamento, Sofya Üniversitesi, NDK Ulusal Kültür Sarayı göreceğimiz yerler arasındadır. Şehir turumuzun ardından Sofya’yı terk ederek Plovdiv-Haskovo karayolu üzerinden ülkemize geri dönüş için yola çıkıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemleri sonrası Edirne-Keşan Çanakkale Karayolu üzerinden gerekli molaları vererek İzmir’e varıyoruz. Bir sonraki Escantur organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

ÖNEMLİ BİLGİLER:

*Gemide Kabin talebi, isteğe bağlı olup, yer müsaitliği var ise mümkündür. Kabin talebinizi Turu satın alırken bildirmenizi rica ederiz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Otobüsle ulaşım 
  • 6 Gece 4* Otellerde, 1 Gece Gemide Pulmann Koltuk Konaklama
  • Yunanistan-İtalya  Pulman Koltuk Gemi Bileti
  • Otellerde alınan Sabah kahvaltıları (6)
  • Escan Tur Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti
  • Programda Belirtilen Turlar ve Geziler
  • Liman vergileri 
  • Şehir Check Point Girişleri 
  • Zorunlu seyahat sigortası (Mesleki sorumluluk sigortasıdır)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Otelde yer alan mini bar ve ekstra harcamalar
  • Her türlü kişisel harcamalar
  • Müze ve Ören yeri giriş ücretleri
  • Vize Ücreti 190 Euro (Yeşil Pasaporta Vize yoktur)
  • Yurtdışı Çıkış Harç Pulu (150 TL)
  • Tüm Öğle ve Akşam yemekleri
  • Gemide Kabin Konaklama Ücreti (İsteğe bağlı)
  • Gemide alınan Sabah kahvaltısı
  • Gondol Turu 
  • Vapuretto Ücreti
  • Venedik Giriş Ücreti
  • Roma Eğlence Gecesi 
  • Murano-Burano Adası Tekne Ücreti  
  • Otellere ödenen  Şehir vergileri
  • Seyahat ve Sağlık Güvence Paketi 20 Euro (70 yaş üzeri  30 Euro) 


Kalkış Yerleri
  • ÜÇKUYULAR MEYDAN PAMUKKALE YAZIHANELER ÖNÜ (17:00)
  • SUSUZ DEDE DURAĞI (17:10)
  • ÜÇYOL KAMİL KOÇ YAZIHANESİ ÖNÜ (17:20)
  • ALSANCAK LOZAN FUAR KAPISI ÖNÜ (17:30)
  • BORNOVA EGE ÜN. HAST.ÖNÜ (17:45)
  • KARŞIYAKA ESCAN TUR ACENTA ÖNÜ (18:00)
  • GİRNE YUNUSLAR MAVİ KULE (18:10)
  • BOSTANLI İSKELESİ ÖNÜ (18:20)
  • MAVİŞEHİR MAVİBAHÇE AVM KARŞISI (19:30)
Notlar

YURT DIŞI TURLARI ÖNEMLİ SEYAHAT NOTLARI

1-Rehberimiz Programını Tamamen Gerçekleştirmek Kaydı İle Programın Seyrinde Değişiklik Yapabilir

2- Triple Odalarda Üçüncü Yatak Normal Yatak Konforunda Olmayabilir. Otel Duruma Göre Misafirlerimize Açılır-Kapanır Yatak ya da Çekyat Verebilir. LÜTFEN ÜÇÜNCÜ YATAK KARARINI SATIŞ ANINDA VERİNİZ.AKSİ TAKDİRDE OTELDE DEĞİŞİKLİK YAPILMAYACAKTIR.

3-İki Yaşını Doldurmuş Her Bireyin Otobüste Koltuk Alması Zorunludur. Otobüslü Turlarda 0-1,99 Yaş Çocuklardan Ücret Alınmaz. Eğer Çocuklar İçin Otobüste Koltuk İstenirse 02-06 Yaş Çocuk Fiyatı Uygulanır. 0-7 Yaş Çocuklar Ek Hizmet Bedeli Ödemez.

4- Koltuk Numaraları Rezervasyon Tarih Sırasına Göre Belirlenir. Turu Erken Satın Alan Misafirler Önde Oturmaya Hak Kazanırlar. Son yolcu sayısına göre araç değişikliği yapılabilir. Bu Durumda Misafirin Turu Satın Aldığı Tarih Değil, Turun Hareket Ettiği Tarih Dikkate Alınır. Misafir Bunu Kabul Ederek Turu Satın Almıştır. 

5-Ekstra Turlar, Kişi Sayısına Bağlı Olarak Hareket Eder. Ekstra Bir Turun Gerçekleşmemesi Halinde Misafirin Tazminat Hakkı Doğmaz.Bu Durumda ESCANTUR’un Bir Sorumluluğu Yoktur. Ekstra Tur Fiyatları Değişebilir. Bu Durumda Misafirin Turu Satın Aldığı Tarih Değil, Turun Hareket Ettiği Tarih Dikkate Alınır. Tura Gidilen Dönemdeki Ekstra Tur Fiyatı Geçerli Olur. Misafir Bunu Kabul Ederek Turu Satın Almıştır.

6-Tur Programında Belirtilen Saatler, Normal Hava ve Yol Koşullarına Göre Hesaplanmış Olup, Olası Gecikmelerde, ESCANTUR Sorumluluğu, Misafirin İse Tazminat Hakkı Yoktur.

7-Tur Konaklama Bölgelerinde ve Otellerinde Yoğunluğa Göre Aynı Standartlarda Olmak Kaydı İle Değişiklik Yapılabilir.

8-Tur Öncesi ya da Tur Esnasında Hava Muhalefeti Nedeniyle Yapılamayan Turlardan ESCANTUR’UN Sorumluluğu Yoktur.

9 -Uçaklı Turlarda ESCANTUR Yoğunluğa Bağlı Olarak ve Programı Aksatmamak Kaydıyla; Havalimanı, Havayolu Şirketi ve Uçuş Saati Değiştirme Hakkını Saklı Tutar.

10-Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay süreli ve Yasal olarak geçerli pasaport olması mecburidir. Misafir pasaportlarının hasar görmemiş/yıpranmamış/yırtılmamış olması zorunludur. Kişilerin gidilecek ülkelere giriş için gerekli olan yasal yükümlülükleri yerine getirmeleri zorunludur. Geçerlilik tarihi geçmiş olan Pasaportlardan kaynaklı turun gerçekleşmemesi durumlarında Sorumluluk Misafirlerimize aittir.

11-Escan Tur Yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak Escan Tur`un hiç bir sorumluluğu yoktur. Escan Tur sadece Aracı kurum görevini üstlenmektedir. Şahsi vize başvurularında Escan Tur’un herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.

12-Tura iştirak eden kişilerin, şahsi eşyaları, çantaları, valizleri kendi sorumluluğunda olup, unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan Escan Tur sorumlu değildir. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.

13-18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan Muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.

14-Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ile ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

15-Sınır kapı geçişlerinde alınması zorunlu olan Çıkış harç pulu Tur öncesinde ilgili bankalardan alınabileceği gibi Sınır Kapılarında rahatlıkla temin edilebilir.

16-Sınır kapılarında oluşacak olan yoğunluklardan dolayı yaşanabilecek zaman kayıplarından Escan Tur sorumlu değildir.

17-Seyahat edeceğiniz ülkedeki para birimine göre lütfen beraberinizde bu Ülkelere ait paralar bulundurunuz.

18-Bu Turun Hareketi İçin Minimum Katılımcı Sayısı 30 Olarak Öngörülmüştür. Yeterli Sayıda Çoğunluk Olmadığında Turu 3 Gün Önceden Haber Vermek Kaydı İle İptal Hakkı ESCANTUR’’da Saklıdır. Turun İptali Durumunda ESCANTUR İptalini Bizzat Bildirmek Zorundadır. Yasal Süreç Olduğundan Tazminat Hakkı Yoktur. Ön Ödeme Tutarı Kayıt Tarihinde Rezervasyon Bedelinin Minimum % 30’dur. Turun Hareket Tarihinden 7 Gün Önce Kalan Tur Bedelinin Tamamlanması Gerekir. En Son Sirkü Bir Önceki Sirküyü Geçersiz Kılar.

1618 NOLU ZORUNLU SEYAHAT SIGORTASI KAPSAMI

Satın aldığınız turu “zorunlu seyahat sigortası poliçesi” ile güven altına alıyoruz. Kapsamı: Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle pakettur hizmetinin verilememesidir.Sigorta Kapsamının detaylarını www.escantur.com.//müşteri hizmetleri adresinden öğrenebilirsiniz.


İptal Şartları

1-ÖDEMELER

 

A-Kayıt anında rezervasyon bedelinin en az %35'i,kalan bakiyenin gezinin başlamasından en geç 15 gün önce ödenmesi gerekmektedir. Anılan süreler içinde belirtilen ödemelerin gerçekleştirilmemesi halinde yapılan rezervasyon iptal edilerek, bedelin %35'i cayma tazminatı olarak tüketiciye fatura edilir.

 

B-Erken Rezervasyon indirimli hizmet satın alan tüketici, hizmet bedelinin tamamını erken rezervasyon son kayıt tarihine kadar ödemekle yükümlüdür.

 

C-Özel ürün ve hizmetlerde bakiyenin,hizmetin başlamasından en geç 60 gün önce ödenmesi gerekmektedir.Cayma tazminatı I/Ana maddesi ile aynıdır.

 

2-İPTAL

 

1- Acente,gerekli tüm özeni göstermiş olmasına rağmen gezinin başlamasına veya devamına engel teşkil eden gerekli yolcu sayısı kadar kesin kaydın oluşmaması ve/veya olumsuz hava koşulları, yol engeli, grev, terör, sis,savaş, savaş ihtimali, öngörülemez teknik hususlar ve tüm mücbir sebeplerden dolayı geziyi iptal veya tehir edebilir. Bu durumda tüketicinin tazminat hakkı yoktur.

 

4. 2- A-Tüketici, hizmetin başlamasına 30 gün kalaya kadar iptal talep ettiğinde ödediği bedelin tamamı kendisine iade edilir.

B-Tüketici, hizmetin başlamasından 29-10 gün evvel sözleşmeyi iptal etmesi halinde gezi bedelinin %50'sini, 10 günden az bir süre kala ise tamamını acenteye ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Tüketicinin tarafından yapılan tarih değişiklikleri  iptal hükmündedir.

C-İndirimli hizmetin iptal/devri halinde tüketici, hizmet başlangıcından tam 20 gün öncesine kadar hizmet bedelinin %50'sini, 7 günden sonra ise hizmet bedelinin tamamını Acente'ye ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

 

D-Tüketicinin,kendisi veya 1. derece akrabalarının 10 günlük mutat iştigaline engel olan rahatsızlıkları veya ölümlerini tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak resmi kurul raporu ile hizmetin başlamasından önce yazılı ibrazı, iptal/devir maddelerinin istisnasıdır. Tüketici, hizmetin başlamasına tam 7 gün öncesine kadar acenteyi yazılı bildirim şartı ile turu istediği kişiye devredilebilir. Devralan, bakiye ve devir sebebiyle doğan tüm masraflardan devreden ile beraber sorumludur. Tüketicinin başlanıcını kaçırdığı hizmete iştirak edeceğini yazılı olarak bildirmemesi durumunda; acente tüketici adına yapılmış tüm rezervasyon ve hizmetleri 24 saat sonra iptal etme hakkına sahiptir. Bu gibi iptallerde tüketiciye herhangi bir ücret iadesi yapılamaz. Acente gerekli gördüğü durumlarda tüketiciye bildirmek kaydı ile, ilan ettiği veya kayıt aldığı turları gezinin başlamasından evvel kısmen veya tamamen iptal edebilir. Aynı süre içinde, gezi kapsamındaki otel isimlerini, ulaşım araçları ile bunların hareket yerlerinin,programda belirtilmiş ve gezilecek yer olarak gösterilmiş yerlerin ziyaret aralarını değiştirebilir. Tüketici bu değişiklik ve iptalleri kabul etmediğinde, rezervasyonu iptal, ödediği bedeli iade alma hakkına sahiptir.

 

4.3-GENEL HÜKÜMLER

 

1-Bagaj ve içeriği ile ilgili her türlü sorumluluk sahibine aittir. Tüketici seyahat edeceği aracı ve konaklayacağı tesisin tabi olduğu yasa ve teemmüllere uymakla mükelleftir.

2-Sağlayıcının ağır kusurundan kaynaklanan bagaj kaybı veya hasarı durumlarında; tüketicinin sağlayıcıya kayıp veya hasar TUTANAĞI düzenlettirmesi halinde, bagajın içinde bulunan eşyaların maddi ve manevi değeri ile sair vasıf ve özellikleri gözetilmeksizin, gezinin toplam bedeli içinde ulaşıma isabet eden kısmının 1/2'si, kaybolan eşya ve valizin maddi ve manevi tazminatı olarak, Acenta tarafından eşya sahibi tüketiciye ödenir. Acenta, kendisine yazılı olarak kıymetleri ile birlikte deklare edilerek alınmış eşyanın her türlü kaybından, hasarından ve çalınmasından, en çok gezinin ulaşım bedeli kadar sorumludur.

3-Satın alınan hizmete ViZE  iŞLEMLERi ve HiZMETLERi dahil değildir. Escan Tur Yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Vize çıkmaması durumunda ücret iadesi yapılmaz.Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak Escan Tur`un hiç bir sorumluluğu yoktur. Escan Tur sadece Aracı kurum görevini üstlenmektedir. Şahsi vize başvurularında Escan Tur’un herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.

4.4-Acente,hizmetin başlamasından sonra meydana gelen mücbir hal,tüketicinin sorumlu olduğu hal ve 3.kişilerin şahsi sorumluluklarından kaynaklanan haller dışındaki sebeplerden sorumludur. Acente sorumluluğu dahilindeki hallerde, tüketici aleyhine olan değişiklikleri TÜRSAB Kütahya Çizelgesi hükümleri uyarınca tüketiciye bedel veya hizmet iadesi şeklinde tazmin edebileceği gibi, aynı zamanda, fiyata dahil olmayan ve gezi esnasında tüketiciye verilen ek ve / veya alternatif düzenlemeler ile de telafi yoluna gidebilir. Ek veya ikame hizmetleri tüketici tarafından alınıp kullanılması,bedel iadesi ve tazminat hakkını ortadan kaldırır.

4.5-Tüketici,rehber,tesis,acente ve ulaşım aracı yetkililerinin satın alınan hizmetle bildirdiği kurallara uyacağını;3.kişilerin can, mal ve huzuruna saygı duyacağını aksi takdirde hizmeti haklı nedenle alamayacağını ve iade hakkının bulunmadığını kabul eder.

4.6-Tüketici, ifa edilen hizmetin kusurlu olduğundan bahisle terk etmesi halinde, turu terk ettiği Acente Yetkilisine ve konakladığı otele sebepleri ile birlikte yazılı olarak bildirmek zorundadır.Aksi halde tüketici turu terk etmiş sayılmaz ve hizmeti alıp kullanmış addolunur.

4.7-Tüketicinin şikayetçi olduğu hususları hizmetin ifası sırasında yazılı olarak Acente'ye bildirmesi iyi niyetli tüketicinin iş birliği yapma ve özenli davranma borcudur.

4.8-Sözleşmede imzası bulunmayan ancak sözleşmeye konu hizmete katılan tüketici(ler) de kendi adlarına kayıt yaptırmakla görevlendirdikleri tüketici(ler)nin bu sözleşmeyi okuyup imzalaması ile, sözleşme hükümlerini kabul ve taahhüt etmiş sayılırlar. Acente'nin sözleşmede imzası bulunan tüketici(ler)ye ödemiş olduğu fazla miktar ya da hizmet bedelinin tahsili için rücu hakkı saklıdır.

4.9-1618 SY. Yasanın 12. maddesi uyarınca;paket tur hizmeti satın aldığı taktirde paket turun eksik yada hiç verilmemesi halleri sigorta ile teminat altına alınmıştır. Teminat kapsamı paket tur bedeli kadardır.

4.10-Tüketici, sözleşme konusu hizmetin kendisine veya gösterdiği kişiye ifası için iş bu sözleşmenin geçerlilik kazanmasından itibaren (7) gün içinde acenteye yazılı bildirimle başvuru yaparak ve tur kayıt formu asıllarını acenteye ulaştırarak cayma hakkına sahiptir. Bu belgelerin ulaşmasını takip eden 10 gün içinde hizmet bedeli tüketiciye iade edilir.Fatura aslı gönderilmez ise, KDV ve sair yasal yükümlülükler iade edilmez.

4.11-Acentenin sözleşmeye kısmen ya da tamamen uymaması hallerinde ödenecek tazminatın hesaplanmasından TÜRSAB KÜTAHYA ÇİZELGESİ maddeleri uygulanır.

4.12-Tüketici sözleşme konusu ürünün hizmetin nitelikleri , satış fiyatı ve ödeme şekli ile ifaya ilişkin tüm ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder. 

 
https://escantur.com/italya-roma-bled-ljubljana-bari-sofya-belgrad-venedik-escan-otobusle-turuhtml
Escan Turizm Seyahat Acentası
Yalı caddesi No:148/A Karşıyaka/izmir
0232 364 64 02


Bu çıktı 29.03.2024 01:54 tarihinde verilmiştir. Escan Turizm Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.